Musaka s krompirjem

Znam svetuje

Klasiฤna musaka s krompirjem je narejena tako, da se topi v ustih. Krompir se z mletim mesom, jajci, s ฤebulo, ฤesnom in smetano lepo poveลพe, da dobimo zaokroลพeno, polno jed odliฤnega okusa.

Sestavine za musako s krompirjem

  • 1 kg krompirja
  • 1/2 kg mletega mesa
  • 100 g maลกฤobe
  • ลกฤep paprike rdeฤe
  • 1 ฤebula
  • 1 strok ฤesna
  • sol
  • poper
  • 2 jajca
  • malo smetane
  • 3 ลพlice beลกamela
  • 1 ลพlica peterลกilja

Postopek

1Na maลกฤobi prepraลพimo ฤebulo, dodamo meso in ga popeฤemo. Nato prilijemo zajemalko juhe ali vode in duลกimo do mehkega.

2Solimo, dodamo ฤesen, poper, papriko, na koncu pa ลกe sesekljan peterลกilj.

3Surov krompir olupimo in ga nareลพemo na nekaj milimetrov debele listiฤe.

4Pekaฤ namastimo, na dno zloลพimo narezan krompir, malo posolimo in potresemo z mesom. Nato naloลพimo krompir, pa spet meso, dokler nam ga ne zmanjka. Na vrhu naj bo krompir.

5Vrhnjo plast premaลพemo z maลกฤobo, prilijemo zajemalko juhe in damo v peฤico, da se duลกi. V posodi zmeลกamo jajca, smetano in beลกamel. Na sredini peฤenja musako prelijemo z beลกamelom in jajci ter peฤemo, dokler se povrhu ne zapeฤe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite