Klasiฤna musaka s krompirjem je narejena tako, da se topi v ustih. Krompir se z mletim mesom, jajci, s ฤebulo, ฤesnom in smetano lepo poveลพe, da dobimo zaokroลพeno, polno jed odliฤnega okusa.
Sestavine za musako s krompirjem
- 1 kg krompirja
- 1/2 kg mletega mesa
- 100 g maลกฤobe
- ลกฤep paprike rdeฤe
- 1 ฤebula
- 1 strok ฤesna
- sol
- poper
- 2 jajca
- malo smetane
- 3 ลพlice beลกamela
- 1 ลพlica peterลกilja
Postopek
1Na maลกฤobi prepraลพimo ฤebulo, dodamo meso in ga popeฤemo. Nato prilijemo zajemalko juhe ali vode in duลกimo do mehkega.
2Solimo, dodamo ฤesen, poper, papriko, na koncu pa ลกe sesekljan peterลกilj.
3Surov krompir olupimo in ga nareลพemo na nekaj milimetrov debele listiฤe.
4Pekaฤ namastimo, na dno zloลพimo narezan krompir, malo posolimo in potresemo z mesom. Nato naloลพimo krompir, pa spet meso, dokler nam ga ne zmanjka. Na vrhu naj bo krompir.
5Vrhnjo plast premaลพemo z maลกฤobo, prilijemo zajemalko juhe in damo v peฤico, da se duลกi. V posodi zmeลกamo jajca, smetano in beลกamel. Na sredini peฤenja musako prelijemo z beลกamelom in jajci ter peฤemo, dokler se povrhu ne zapeฤe.