Najboljše burger štručke, ki ne smejo manjkati, ko imamo žar piknik.
Sestavine za domače burger štručke
- 500 g moke
- 40 g masla
- 15 g soli
- 15 g sladkorja
- 3 dcl mlačnega mleka
- 3 vrečke suhega kvasa (20 g)
- jajce
- sezam
Postopek
1V mlačno mleko stresemo suhi kvas in dobro premešamo. Stopimo maslo in mu dodamo sladkor. V posodo stresemo polovico moke, dodamo mleko s kvasom, maslo s sladkorjem, eno jajce in sol.
2Z mešalnikom začnemo mešati, po minuti ali dveh dodamo še preostalo moko. Mešamo še približno pet minut. Nato testo še ročno pregnetemo. Testo damo v posodo, ga pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.
3Testo položimo na pomokano površino in rahlo oblikujemo v klobaso. Razrežemo na primerne koščke in iz njih oblikujemo štručke. Te ponovno pokrijemo in pustimo stati še pol ure. Nato jih premažemo z jajcem, posipamo s sezamom in postavimo v pečico za 15 do 20 minut na 200 °C. V pečico postavimo še posodo z vodo.
4Štručke so pečene takoj, ko dobijo lepo zlato rjavo barvo.