Musaka s krompirjem

Znam svetuje

Klasična musaka s krompirjem je narejena tako, da se topi v ustih. Krompir se z mletim mesom, jajci, s čebulo, česnom in smetano lepo poveže, da dobimo zaokroženo, polno jed odličnega okusa.

Sestavine za musako s krompirjem

  • 1 kg krompirja
  • 1/2 kg mletega mesa
  • 100 g maščobe
  • ščep paprike rdeče
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • 2 jajca
  • malo smetane
  • 3 žlice bešamela
  • 1 žlica peteršilja

Postopek

1Na maščobi prepražimo čebulo, dodamo meso in ga popečemo. Nato prilijemo zajemalko juhe ali vode in dušimo do mehkega.

2Solimo, dodamo česen, poper, papriko, na koncu pa še sesekljan peteršilj.

3Surov krompir olupimo in ga narežemo na nekaj milimetrov debele lističe.

4Pekač namastimo, na dno zložimo narezan krompir, malo posolimo in potresemo z mesom. Nato naložimo krompir, pa spet meso, dokler nam ga ne zmanjka. Na vrhu naj bo krompir.

5Vrhnjo plast premažemo z maščobo, prilijemo zajemalko juhe in damo v pečico, da se duši. V posodi zmešamo jajca, smetano in bešamel. Na sredini pečenja musako prelijemo z bešamelom in jajci ter pečemo, dokler se povrhu ne zapeče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite