Domači njoki s tartufato, so prava poslastica za lačne želodčke.
Sestavine za domače njoke s tartufato
- 1 kg krompirja
- 200 g pšenične moke
- 1 jajce
- 1 žlička soli
- tartufata
- 250 ml sladke smetane
Postopek
1Krompir temeljito operemo. Zložimo ga v večji lonec in zalijemo s hladno vodo, ki smo jo solili. Krompir kuhamo na zmernem ognju 25 minut. Natoga odstavimo, odcedimo in počakamo nekaj minut. Še toplemu krompirju odstranimo lupino in ga pretlačimo z vilico. Pretlačen krompir zvrnemo na desko. Na sredini kupa naredimo jamico, v katero dodamo jajce in sol. Med mešanjem postopoma dodajamo moko. Gnetemo toliko časa, da nastane mehko in prožno testo.
2Na kuhalnik pristavimo večjo posodo z vodo, ki jo rahlo osolimo in zavremo. Ko čakamo, da voda zavre, iz testa izoblikujemo njoke. Na pomokani deski iz testa najprej naredimo dolg svaljek s premerom približno 1,5 cm. Nato razdelimo svaljek na manjše, 2 cm dolge njoke. Da bo lažje, si pomagamo s topo stranjo noža.
3Njoke po porcijah polagamo v vrelo vodo. Ko priplavajo na površino, so kuhani.
4Kuhane njoke odcedimo, jih prelijemo z mešanico smetane in tartufate, po želji dodamo še nasekljan peteršilj ali drobnjak in postrežemo.