Telečji zvitki

Znam svetuje

Ko si želimo, da bi svečan dogodek nadgradili s sočno posebnostjo, posežemo po telečjih zvitkih.

Potrebujemo

  • 7 telečjih zrezkov
  • 7 rezin pršuta
  • 3 žajbljeve vejice
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica masla
  • 200 ml mesne juhe
  • žlica zgoščevalca za svetle omake
  • sol
  • poper
  • zobotrebci

Postopek

1Zrezke potolčemo, malo posolimo in popopramo.

2Vsak zrezek obložimo z rezino pršuta in žajbljevimi listki. Zvijemo jih in zvitke spnemo z zoborebci.

3V ponvi segrejemo maslo, dodamo olje in zrezke opečemo. Zatem prilijemo mesno juho in dušimo še 10 minut.

4Telečje zvitke vzamemo iz ponve. V omako od dušenja vmešamo žlico zgoščevalca za svetle omake, zavremo ter začinimo s soljo in poprom.

Nasvet

5Namesto kupovnega zgoščevalca pripravimo svojega. Na maščobo damo čebulo in moko, mešamo in opazujemo čebulo, da začne rumeneti. Prilijemo malo vode in razkuhamo. Prežganje mora vsaj 10 minut vreti skupaj z jedjo, v katero ga zakuhamo, da bo jed okusnejša.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite