Gobji polpeti

Znam svetuje

Ko zadiši po jeseni, je napočil trenutek za gobje polpete.

Sestavine

  • 20 dkg gob (najboljši so jurčki)
  • 1 velika čebula
  • 2 do 3 žemlje ali 4 -5 rezin kruha
  • 1,5 dl mleka
  • 3 žlice moke (zelo dobra je polnozrnata pirina, sicer je lahko navadna bela)
  • peteršilj
  • majaron
  • ostale začimbe (po želji kurkuma, origano …)
  • 1,5 čajne žličke soli
  • poper
  • česen

Priprava

1Čebulo na drobno zrežemo in jo zlato-rjavo prepražimo na olju. K njej stresemo na tanke lističe zrezane gobe (lahko tudi zmrznjene). Skupaj pražimo toliko časa, da se gobe skrčijo, torej uvenejo. Sveže gobe za to potrebujejo približno 5 minut, zmrznjene pa kakšno minuto več.

2Kruh zrežemo na tanke kockice in ga prelijemo z vročim mlekom. Ko se dobro prepoji, dodamo gobe s čebulo in z moko. Dobro pregnetemo, dodamo sol in vse začimbe. Ne skoparimo s petrešiljem in z majaronom. Maso oblikujemo v kroglice, ki jih povaljamo v moki, sploščimo in ocvremo na srednje vročem olju.

1 komentar

  1. Hvala za recept.Polpeti so čudoviti. V maso sem še dodala jajce za vezavo,moko pa sem mešala s koruzno. Mmmmm njami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite