Rdeča pesa s feta sirom in meto v solati je slastna osvežitev za vroče dni, njen okus pa obogatimo z dobrim feta sirom in meto.
Sestavine za rdečo peso s feta sirom in meto
- 500 g gomoljev rdeče pese
- 200 g fete
- 2 vejici sveže mete
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlici limoninega soka
- poper
- sol
Postopek
1Gomolje pese očistimo in operemo. Odstranimo korenine in očistimo vrhnji del z listi. Gomolje damo v večji lonec, jih prelijemo s hladno vodo in odkrite kuhamo, dokler voda ne zavre, nato pokrijemo in kuhamo vsaj 30 minut, da se pesa zmehča. Kuhano odcedimo in ohladimo.
2Ohlajene gomolje olupimo in narežemo na tanke rezine, ki jih razporedimo po krožniku ali manjši posodi.
3Kolobarje začinimo s soljo in poprom, prelijemo z oljčni oljem in limoninim sokom. Pustimo, da se pesa popolnoma ohladi.
4Z vejic potrgamo listke mete in jih potresemo po narezani rdeči pesi. Na koncu dodamo še na male kocke narezan feta sir in postrežemo.