Piščanec s šparglji v smetanovi omaki je jed, ki je prava paleta okusov in tekstur. Piščanec je pripravljen do popolnosti, sočen in poln okusa. Šparglji, sveži in hrustljavi, dodajo jedi edinstveno aromo in hrustljavost, medtem ko smetanova omaka zaokroži okusno doživetje s svojo kremno in bogato konsistenco.
Vsak grižljaj te jedi je kot harmonija okusov, ki se prepletajo v popolno simfonijo. Vabimo vas, da se prepustite tem okusom, da se sprostite in uživate v družbi. Piščanec s šparglji v smetanovi omaki je več kot obrok; je umetniško delo, ustvarjeno z ljubeznijo in strastjo do kulinarike.
Obrok lahko dopolnite z izborom vaših najljubših pijač in ga delite z družino ali prijatelji. To je trenutek, ki ga lahko delite in se ga spominjate še dolgo.
Zdravilne lastnosti špargljev: Šparglji so znani ne le po svojem izjemnem okusu, ampak tudi po svojih zdravilnih lastnostih. Vsebujejo različne hranilne snovi, vključno z vitaminom K, folno kislino, vlakninami in antioksidanti, ki lahko koristijo zdravju. Poleg tega se šparglji tradicionalno uporabljajo kot naravni diuretik in naj bi pomagali pri čiščenju ledvic. Zato lahko jed, kot je piščanec s šparglji v smetanovi omaki, združuje okusnost in koristi za zdravje.
Ta jed je odličen način, kako uživati šparglje v okusni in privlačni obliki, hkrati pa koristiti njihovim zdravilnim lastnostim.
Sestavine za piščanca s šparglji v smetanovi omaki
- 1 piščančje prsi
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 žlička česna v prahu
- 1 šopek divjih špargljev
- 3 žlice oljčnega olja
- 1/2 žličke soli
- sveže mleti poper
Postopek
1Prsi narežemo na kose, jih dobro operemo pod tekočo vodo in obrišemo s papirnatimi brisačami. Natremo jih s soljo in česnom v prahu.
2Špargljem odlomite lesene dele stebla in zavežite v ohlapen šopek. V visok in ozek lonec s pokrovom postavimo povezane šparglje, dolijemo toliko vode, da vršički gledajo ven, pokrijemo in posolimo. Kuhamo 15 minut.
3Ko so šparglji kuhani, jih vzamemo iz vode in oplaknemo s hladno vodo, da ohranimo lepo zeleno barvo. Šparglje narežemo na nekaj centimetrov dolge paličice, vršičke damo posebej.
4V večji ponvi segrejemo oljčno olje. Na njem z obeh strani pocvremo piščanca do zlato rumene barve. Cvremo približno 7 minut na eni strani, odvisno kako debele kose smo narezali.
5Dodamo še šparglje brez vršičkom in dušimo pet minut.
6V ponev zlijemo še sladko smetano, izdatno popopramo in na zmerni temperaturi kuhamo še pet minut, da se omaka nekoliko zgosti. Tik pred koncem potresemo s špargljevimi vršički.
Nasvet
Vode, v kateri so se kuhali šparglji, nikar ne zavrzite, z njo zalivamo rižote, skuhamo juho, zalivamo omako za testenine ali pa jo enostavno popijemo. Je sicer nekoliko grenka, ampak polna zdravja.