Tranzit Merkurja skozi znamenje raka

Morda vas zanima

- Oglas -

Planet Merkur bo hitro prepotoval vodno znamenje raka. Vanj je vstopil v nedeljo, 11. julija in ga bo zapustil že čez dva tedna, in sicer v sredo, 28. julija, s skokom v ognjenega leva. In kot dodatek planetarnemu dogajanju se bo prav ta dan tudi Jupiter, ki je na svoji retrogradni poti, iz rib vrnil v vodnarja in v njegov način manj romantičnega in bolj tehničnega, distanciranega dojemanja sveta.

Merkur v raku je v svojih komunikacijah direkten, vendar občutljiv. Njegove antene so dojemljive za čustvene spremembe sogovornika, saj zazna vse njegove odtenke in včasih pri tem tudi pretirava. Hitro je prizadet, pogosto meni, da se kakšne besede nanašajo prav nanj, čeprav se ne in je pogovor povsem splošne narave, in ko se tako prizadet umakne v svoj svet, ga je težko potegniti nazaj.

Občutke, da se ga ne razume, ne spoštuje, ne ljubi, ne sprejema težko procesira in če vstopi v kakšno psihoterapijo, v njej lahko ostane vse življenje, saj mu ne zmanjka materiala za poglabljanje. Ker se težko premakne naprej. Potrebuje spodbudo staršev oziroma zanesljivih starejših ljudi, ki jim zaupa in jih jemlje kot svoj vzgled, zanesljivo in varno okolje, v katerem se njegova beseda sliši in ne zatira. Ko utihne, utihne domala za zmeraj.

Rad posluša, bere, zanima ga preteklost in se o njej rad pogovarja, pa naj bo to svetovna zgodovina ali njegova osebna. Otroci z Merkurjem v raku potrebujejo pravljice kot vodo, radi sedijo v naročju in si tako nabirajo spomine, v katere se še kot odrasli ovijajo kot v varno gnezdo. V zgodbe iz preteklosti se z veseljem poglobi in vživi, obožuje stavke, ki se začnejo z besedami “Se spomniš, ko …”, spomin ima odličen, a le za tisto, kar ga zanima. Česar ne razume, vzame kot nepomembno in s tem podatkom, ki jih je slišal, prebral vzame veljavo. Gredo skozi njegova ušesa z oznako “nepomembno”.

Merkur v raku zna uveljaviti svojo voljo. Kdor mora te dni dvigniti kakšno preprogo in pogledati podnjo, naj to le stori in počisti tisto, kar je našel. Najbolj bogata smetišča se najdejo pod preprogami družinskih odnosov in Merkur v raku je idealno obdobje, da se pogovorimo z mamo, očetom, starimi starši, povežemo družinske niti, ki so se razpletle, najdemo stično točko, če smo jo v preteklosti izgubili, oprostimo in tudi prerežemo popkovnico enkrat za vselej.

Njegov trigon z Jupitrom smo občutili danes, 12. julija, in prinesel nam je več optimizma, nove ideje, razširil naše posle, naše hobije.

18. julija ga čaka inkonjunkcija s Saturnom v vodnarju, ko bomo pred izzivom usklajevanja s pravili, ki smo jih spregledali, zaobšli in se znova pojavljajo pred nami. Istega dne bo Merkur oblikoval tudi inkonjunkcijo z asteroidom Juno v strelcu ter semisekstil s severnim Luninim vozlom v dvojčku, kjer gre za slabo komunikacijo v partnerskih odnosih in nerazumevanje, nedojemanje pomembnih informacij.

19. julija ga čaka kvadrat s Kironom v ovnu, ko bo potrebno v družinskem okrilju spregovoriti o bolečih zadevah, 20. julija pa sekstil z Uranom v biku, ki z nekaj prijateljske spodbude celi rane, daje navdih in naše komunikacije usmerja v prihodnost.

24. julija sledi trigon z Neptunom v ribah, ki je poln sočutja, ustvarjalne žilice in lepih besed, to pa bo tudi dan polne Lune v vodnarju in nekoliko ekcentričnega, nadzemskega, “vesoljskega” pogleda na naš čustveni svet.

Merkur v raku bo 25. julija svojo pot končal v opoziciji s Plutonom v kozorogu. Ne, to ne bo lahkoten dan, misli bodo težke, govorile bodo o slovesih, koncih, nasprotovanju, upiranju, jezi, nadzoru. Je trenutek, ko se razkrijejo skrivnosti in družinska resnica pride na dan.

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -