torek, 5. 1. 2021, Zakaj pa si ti žalosten?

Morda vas zanima

- Oglas -

Po včerajšnjih pogovorih, informacijah, morda že obsedenosti z določeno situacijo, ki smo ji skušali priti do dna, nas današnji torek pelje v naročje Lune v tehtnici, najbolj diplomatske med vsemi znamenji, ki išče harmonijo, ne mara sporov in ne težkih odločitev ter tehta in tuhta tako dolgo, dokler je pač potrebno. In še malo čez. No, ta ista Luna bo imela en lepo jutro, zato ga bo najbolje začeti res zgodaj, da izkoristimo njeno srečanje s Saturnim in Jupitrom v vodnarju ter si optimistično zastavimo nekaj struktur in okvirjev, znotraj katerih bomo danes delovali. A ne pozabimo na robčke. Čustva, ki se morda niso umirila še od včerajšnjega dne, se bodo znova soočila z bolečino, mi pa se bomo počutili ranljive in šibke in nam ne bo povsem jasno, kaj kdo pričakuje od nas. Lahko se umaknemo ali pa ponudimo svoj čas in se povežemo v tenkočuten pogovor.

O Kironu govorimo, ranjenem zdravitelju, ki ga bo Luna obsijala, on pa ji bo nastavil zrcalo, da se ne bo mogla skriti ne za delo, ne za načrte ali nove upe. Medtem ko bo nekdo hotel govoriti o konkretni bolečini, se bo Luna skušal izogniti dajanju končnih odgovorov ter bo iskala predvsem čas za razmislek, kako naj nekaj pove, brez da bi kogarkoli prizadela. V trenutkih, ko ne bomo vedeli, kaj povedati, se raje odločimo za tišino in verjetno je res najbolje prositi za več časa.

Merkur, ki danes še vedno čuti nelagodne vibracije Plutona, se bo namreč v petek srečal z Marsom v biku, ki je počasen v svojih reakcijah in s katerim si bosta šla s hitrim Merkurjem na živce ter si to verjetno tudi pokazala. Ko bo prespal noč, ga čaka še srečanje s Saturnom in Jupitrom, s katerima se bo pogovarjal o novih, drugačnih mejah in nalogah. Po jeznem srečanju z Marsom bosta oba planeta Merkurju pokazala, kako se distancirati od eksplozivnih čustev, želja, pričakovanj ter kljub vsemu voziti naprej svojo stvar. In ker se Merkur – glej, glej – v ponedeljek sreča še s Kironom, s katerim se bosta dobro razumela in se bosta rade volje pogovarjala o težavah in rešitvah, ki znajo biti tudi radikalne in nikoli videne, je še nekaj dni res bolje, če govorimo manj in še to samo, ko smo v idejo, stavek, ki ga bomo izrekli, res prepričani.

Ne, dogodki, ki sledijo, niti najmanj niso lahkotni, a so nujni in se jim preprosto ne moremo izogniti. Nabiranje energij, ki smo jim bili priča lani in niso imele priložnosti ali moči, da se očistijo, se mora sprostiti, v nasprotnem sledi implozija – eksplozija znotraj nas. Ker smo v obdobju, ki mu tako zelo vladajo zračna znamenj, je nov dogovor povsem možen, in kar se bomo dogovorili, bo držalo. Samo mirno, padanje na provokacije nas ne bo nikamor pripeljalo, le izpadli bomo neumno. Ohranimo svojo integriteto, umik v naravo ali meditacijo nam bo gotovo dobro del.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -