Torek, 4. 5. 2021, Vstop Merkurja v dvojčka

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Pred nami ni ravno zadovoljen dan, kar smo verjetno opazili že zjutraj, je pa dan za prilagajanja in kompromise. Luna pada in je v vodnarju ter dopoldan oblikuje kvadrat z Lilith v biku, popoldan pa še z Venero v biku. Tisto, kar si želimo, je raztrgano na dve polovici – ko si je tisto, kar čustveno potrebujemo, v nasprotju s tistim, kar nam je všeč in obratno, ko je tisto, kar nam je všeč, kar ugaja našim estetskim senzorjem, našim očem, v nasprotju s tistim, kar potrebujemo. Naporno.

Ko izbiramo, običajno v takšnih situacijah damo prednost Luni, torej tistim željam, ki nas čustveno nahranijo. Glede na to, da je Luna v znamenju vodnarja, zna biti, da se bomo uprli klicem senzualnih bikovskih energij, torej želji po telesnem ugodju v ekskluzivni družbi, tudi spolnosti, masni hrani, pijači, nenačrtovanem zapravljanju denarja, ko nam nakupljeno ne prinaša zadovoljstva, pretiranem lišpanju in okraševanju, ki namesto občudovanja vzbuja celo posmeh.

Če bomo sledili klicu Lune v vodnarju, se bomo raje našli v okolju, ki je bolj prijateljsko kot ljubezensko, saj nas danes odnosi, ki so povezani z ljubosumjem, posesivnostjo in občutkom, da smo nekomu lastnina, odbijajo. Iščemo smeh, sproščeno, klepetavo vzdušje, navdušujejo nas nova znanja, veščine, spretnosti, ki nam jih ponuja širše okolje, radi se odzovemo tudi humanitarnim, človekoljubnim klicem, saj se čutimo povezane z univerzumom.

Upajmo, da nam uspe uskladiti te nasprotne želje. Opolnoči, ko bomo večinoma že spali, bo Luna v konjunkciji z Jupitrom, kar lahko napihne vse doživljaje tega dneva in človeške sove, torej vse, ki so budni, spodbudi k nočni komunikaciji. Kdor se ji odzove, bo padel v klepetavo stanje, ki se bo umirilo šele v zgodnjem sredinem jutru s prehodom Lune v znamenje ribi.

Komunikacija bo prihodnje tedne obarvana z znamenjem dvojčka, kamor je zjutraj vstopil Merkur in nam prinaša več stikov, novih ljudi, informacij, učenja, uporabe družbenih omrežij, a tudi površnosti in plitkosti, saj znamenja dvojčka psihološke globine drugega niti ne zanimajo preveč in so mu bolj pomembne zgodbe, ki jih sliši, ga vznemirjajo in jih na žalost tudi hitro pove naprej. Merkur v dvojčku skrivnosti pač ne zna držati zase.

Konec meseca bo Merkur začel svojo retrogradno pot in do 11. julija še enkrat šel skozi zgodbe, ki jih bo napletel ta mesec. Med njimi bo zagotovo kakšna, ki ga bo prisilila, da se ji posveti, se vanjo poglobi in pokaže, da mu je glede nečesa vendar vredno zaupati.

Lep dan vam želimo in če se boste namesto za brokoli odločili za hamburger, namesto za zmenek s staro družico za družbo prijateljev, vsaj ne imejte slabe vesti. Luna v ribah vam bo že jutri vse oprostila.

Srečno!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

 

Prejšnji članekBounty cake popsi
Naslednji članekGoveja pečenka Wellington
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -