Torek, 26. 1. 2021, Luna v raku in spet vsa ta čustva

Morda vas zanima

- Oglas -

Luna v raku, Sonce v kvadratu z Uranom, Merkur upočasnjen in v pripravah na sobotno retrogradno gibanje, Venera in Pluton pripravljena na nov ciklus približevanja in oddaljevanja, ljubezenskih koncev in začetkov, Mars in Lilith pa na obilno pojedino vseh čutil. Alora, kaj vse to pomeni? Da je jabolko dozorelo. Naj pojasnim.

Včasih se zgodi, da se odločitvam izogibamo, pa nas kljub temu dohitijo. Sanjač je morda res tisti, ki ga življenje ni dovolj dotolklo, ampak življenje v zanikanju ima svoj davek. V grški mitologiji je znana tista o boginji Eris, ki je vrgla zlato jabolko spora in povzročila Trojansko vojno. Eris namreč ni bila povabljena na poročno zabavo ene od nimf in njenega človeškega izbranca, pa se je kar sama povabila. Nihče je ni videl, ko je na poročno mizo položila zlato jabolko, na katerem je pisalo, da je namenjeno najlepši od povabljenk, nakar so se tri boginje sprle, le katera da to je, v spor vpletle še moški spol, odločevalec, mladi Pariz, pa je zatem resda dobil Heleno iz Troje, a zaradi njene lepote povzročil še Trojansko vojno. Vse od zore časa si Eris prizadeva za enakopravnost v odnosih in zaradi tega je skoraj nihče, ki ni tako iskren in pripravljen na iskanje ravnovesja, ne mara. Zanikanje obstoja Eris v naših življenjih, torej nesorazmerij, ki na nas pritiskajo in nam povzročajo nelagodje ter kličejo k akciji – ne nujno tako drastični, čeprav so prav takšne Eris najljubše -, je enako vztrajanju na teoriji, da je Zemlja ploščata. Tako pač ni.

Kdor se je te dni naumil storiti nekaj, česar ni še nikoli v življenju, ima priložnost, da to stori. Luna se bo v stiku z ostalimi planeti počutila še vedno dovolj varno, da bo ostala zvesta sama sebi, in bo v takšnem zaupanju do svojih čustev nadaljevala dan. Dovolila si bo tudi kakšen pogumen korak, ki bo zadovoljil njene potrebe, saj bo v lepem stiku z Uranom, Marsom in Lilith, če naštejemo vrstni red srečanj. Ne gre pa spregledati, da v stiku vseh teh energij ni harmonije, pač pa disonanca, ki se hoče nekako izravnati. To ji bo upelo le, če se bo v ključnih situacijah dneva pokazalo, da imamo dovolj fleksibilnosti, da odskočimo, se premaknemo, prilagodimo razmeram na “cesti” preden nas povozi.

Uporniki bodo juckali v vzhičenju nad novimi energijami, ki jim gorivo dajeta Sonce in Uran. Vse se bo zdelo mogoče. Ego bo prenapihnjen, saj hoče pokazati sojo unikatnost, in nas zato vodi v težave. Če si jih želite, izvolite. Zabava je zagotovoljena, jutri se bo fešta nadaljevala s polno Luno v levu in kraljice drame bodo plesale in ne bo dovolj žarometov, da osvetlijo njihovo lepoto in krasoto. Kje pa je Eris? V ovnu in natančnem konfliktnem srečanju z Venero. Obe hočeta isto, rešitev pa je v Merkurju, komunikaciji, prijatelju, ki bo Eris prisluhnil in jo odvrnil od obiska zabave. Pluton, s katerim se dobi Venera, sploh ni tako zabavna družba, kot bi Eris ugajala, pač pa preračunljiva stara strast.

Da, to je nasvet, kako ravnati, ko vas te dni zagrabi, da bi nastavili zlato jabolko in povzročili Trojansko vojno. Prosperirali bodo iskreni odnosi, ki potrebujejo ščepec čilija in ne trinitrotoluen (TNT), da jih združi v eno. Kdo bo želel karkoli spremeniti, mu bo že ta konec tedna retrogradni Merkur dal priložnost, da mirno, skulirano nekaj za vekomaj da na hladno. Brrr, besede bodo ledene.

Srečno!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -