Torek, 22. 6. 2021, Ko odbije polnoč in Merkur postane direkten

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro v dan, ko se izteče Merkurjevo retrogradno gibanje v znamenju dvojčka. Zdaj se še spotika, malo je omotičen, potreboval bo nekaj dni, da ulovi pravo hitrost in se dokončno prebudi, a natanko opolnoči si lahko zaploskamo, saj smo preživeli enega bolj napornih obdobij retrogradnega Merkurja.

Njegov obrat v direktno gibanje se bo zgodil na 16 stopinji dvojčka, kjer lovi nekaj stabilne energije trigona s Saturnom v vodnarju, na žalost pa hiti proti še enemu kvadratu z Neptunom v ribah, kar pomeni, da lahko šele po 6. juliju za neko zadevo rečemo, da je razrešena, da imamo o njej dovolj informacij in temu primerno lahko pravilno reagiramo.

Če se ozremo v karto tega julijskega kvadrata, vidimo, da ima Merkur tudi nekaj planetarne podpore. Zaznavajo se pozitivne energije nastajajočega trigona z Jupitrom v ribah, ki prinašajo optimizem, dobro voljo, bolj široko dojemanje sveta, občutek, da nam je priložnost na dosegu roke, da so tudi naše največje ideje uresničljive. Imamo tudi njegov sekstil z Eris v ovnu, ki zahteva resnico, spoštovanje, enakopravnost, ne mara prikritih zadev, skrivalnic, občutka izigranosti in jo velja ubogati.

Inkonjunkcija s Plutonom v kozorogu, aktivna okoli 9. julija, pa zna biti ključni trenutek Merkurjevega direktnega gibanja, ko informacije, komunikacije moramo uskladiti z zahtevami po globoki notranji transformaciji. Bodimo pripravljeni, da bo sprememba nekoliko nenavadna, neprijetna, saj je znamenje dvojčka kljub vsemu, kar se je naučilo med retrogradnim gibanjem svojega vladarja Merkurja, še zmeraj lahkotno in razpršeno na vse strani, medtem ko je Pluton trden kot skala, nič kaj lahkoten, za dvojčka celo prestrog in preresen. In vendar … po tem transformativnem srečanju in izmenjavi informacij prihaja Merkurju v oporo Jupiter, zato se splača prenesti posledice iskrenosti in se zavedati, da nastopa bolj harmonično obdobje.

Potegnite iz predalov svoje glave in mize načrte, želje, nedokončane projekte, tisto, kar ste dali na stran, morda celo prepričani, da je neuresničljivo. Poskusite še enkrat in zares preverite stabilnost svojih idej. Zna biti, da se med njimi najde kakšna, pred katero se odpirajo vrata in nas pelje na pot, ki je čisto zares naša.

Do polnoči je še nekaj ur, ta čas pa nam bo barvala Luna v škorpijonu, ki je vse do 15. ure v praznem teku in umirjena, nakar vstopi v strelca in oblikuje še kvadrat z Jupitrom v ribah. Ja, sanje so velike, načrti še večji, besede ogromne, nekatere tudi prenapihnjene, a uživajmo v tem velikem optimizmu, naj nam malo zavrti glavo, zaiskri očke, razširi usta v velik nasmeh, vse v zavedanju, da je nečesa preveč, vendar nam tako paše.

Če nič drugega, privoščite si tri kepice sladoleda.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -