Torek, 19. 1. 2021, Predobro, da bi bilo res

Morda vas zanima

- Oglas -

Nekoč je ena od prepoznavnih svetovnih astrologinj zapisala, da čuti sočutje do fiksnih znamenj, saj bodo izpostavljena spremembam, ki se jim ne bodo mogla izogniti. Pa ne, da bi bile spremembe slabe, slabo je le dojemanje, ki ga imajo fiksna znamenja do sprememb. Sprememba pomeni, da nekaj ne bo več takšno, kot je bilo. Očitno gre nekako tako. Ampak če ne bo takšno, kot je bilo, kakšno pa bo?

Dokler fiksna znamenja nimajo jasnega odgovora na to vprašanje (in le redko kdaj ga imajo) ali jim odgovor celo povzroča slabost, diarejo, vrtoglavico, motnje spanca in tudi potence ter kaj je še stranskih pojavov, do takrat je sprememba zanje nekaj nepojmljivega. Če so minula leta težo sprememb bolj čutila kardinalna znamenja, torej oven, rak, tehtnica in kozorog, sedanja gneča planetov v fiksnih znamenjih napoveduje, da so se energije preusmerile in je žoga v rokah bikov, levov, škorpijonov in vodnarjev.

Te energije so nam vsem nekoliko znane. Če je kardinalno znamenje ustvarjeno, da sproži spremembo, je fiksno znamenje tu zato, da tisto, kar je zraslo iz spremembe, ohranja. To je zvest čuvaj, lojalen, zanesljiv, čeprav muhast, in če se odloči, da bo nekaj počel, bo to počel do konca in naprej, še takrat, ko mu ni več prijetno in bi drugi že odnehali. Kar gotovo ne more biti vedno dobro.

Ko so takšne fiksne energije sprovocirane, dajo to vedeti prav vsem, saj njihovo običajno upiranje spremembi rodi velik, tudi globalen nemir. Morda smo ga čutili že februarja in marca 2019, ko je bil Mars nazadnje v biku, ko je tudi Uran že ovohaval bika, obenem pa se oba planeta nista neposredno srečala. Morda se spomnimo, kako smo obravnavali te velike energije. Vem, da se je to dogajalo v moji 11. hiši in da je ena nova ženska oseba nepričakovano postala del mojega življenja in da so name močno vplivale informacije, ki jih je povedala.

Da postaja elastika vse bolj napeta, smo že spregovorili in kot vsi gledajoči v astro karto povedali, da bo jutri na nebu konjunkcija Marsa z Uranom. Kaj se bo z njo zgodilo? Oči so uprte v ZDA in njihov inavguracijski dan. Ampak ni nujno, da lahko njihova revolucija postane naša. Kaj bo kdo storil, če mu v roke damo fračo in kamen? Ima moč, da se sam odloči. Nekdo drug se bo odločil za strategijo bikca Ferdinanda, ki je tudi ena od opcij, ko fiksno znamenje noče slediti novim pravilom, temveč izbere svoja, le bolj miroljubna. Energija se bo sprostila v nekaj zelo otipljivega. Uprla se bo pravilom, ki omejujejo, distanci, ki je vsiljena.

Danes je Luna še vedno pod vplivom vibracij ovna; kar želimo in kar potrebujemo si hodi nasproti, obenem pa smo pripravljeni o tem spregovoriti. Že doslej poudarjenemu znamenju vodnarja se danes zvečer pridruži še Sonce in naš ego bo do konca februarja iskal takšna okolja, informacije, ljudi, ki ga ne bodo omejevali, temveč navdihovali in spodbujali v tvoji in moji unikatnosti. Karkoli posesivnega ne bo šlo skozi.

Merkur, planet komunikacij, v pozitivnem, nenapornem stiku s severnim Luninim vozlom že sprejema pomembna sporočila, nabira informacije, ki jih potrebuje. Sporočila, ki jih prejemamo in se nam zdijo življenjsko pomembna ali pa nam jih kot takšna predstavljajo, prihajajo zamegljena z neresnico, podatki so nam prikriti, ustvarja se občutek, da je vse ok. Ej, niti meni ni tega fajn brati.

Medtem ko Mars postaja vse bolj dojemljiv za Uranove brce in bo jutri odločil, ali bo prebil oviro, si utrl novo pot ali pa uspel ohraniti potrpežljivost ter željo po delovanju usmeril v ustvarjalne vode, je že čutiti tudi Jupitra, ki dodatno razpihuje Marsovo samozavest, ker pa govorimo o kvadratu, je delovanje povezano s pretiravanjem.

Veliko se od nas zahteva. Potrpežljivost, prepoznavanje laži od resnice, usmerjeno delovanje namesto kaotičnega, umik od drame in ostalih projekcij človeških frustracij. Odgovor je v ljubezni, Veneri, vladarici bika, ki je sedaj v kozorogu in jo zanimajo posel in moč in za katero kaže, da bi lahko bila s svojim vplivom teta iz sence, ki jo iščemo. Kje jo bomo srečali konec januarja, ko ima pomemben zmenek s Plutonom? Nekje v podzemlju?

Pomežik, pomežik, ohranimo nekaj humorja in pogumno dnevu naproti. In ne pozabimo; kar bo slišati predobro, da bi bilo res, verjetno tudi je predobro, da bi bilo res.

Srečno!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -