Torek, 12. 1. 2021, Moje notranje ravnovesje

Morda vas zanima

- Oglas -

Oj, mlada Luna v kozorogu, kakšen nov začetek nam boš danes nakazala? Čeprav bo njena natančna konjunkcija ali tesen stik s Soncem in Plutonom eksaktna šele pozno zvečer, bo moč nečesa novega, kar se v nas rojeva, čutiti čez ves dan in še jutri. Luna v kozorogu se je nedavno odrešila svojega, zadnji dve leti rednega srečanja s prestrogim Saturnom in z njim z različnimi čustvenimi omejitvami, tudi krutostmi, hladnostjo, zadržanostjo, odrekanjem. Saturn je nedavno prešel v znamenje vodnarja in poslej bo redno Lunino srečanje s Plutonom bolj občuteno, bolj čisto v svoji ekspresiji.

Odlično bi bilo, če bi uspeli v transformaciji nečesa, kar nas je doslej zastrupljalo, obsedalo, čemur smo namenjali preveč misli, najbolj seveda tistih negativnih, preveč časa, preveč pozornosti in zato povsem zanemarjali sebe. Zavestno odrekanje toksičnemu obnašanju, delovanju, govorjenju bo obrodilo sadove. Najprej v nas samih, in sicer z notranjim mirom, ki nam ga – če se tako odločimo – ne more vzeti prav nihče. V pojasnilo, kako bi se to dalo čutiti, nam lahko služi včerajšnji pogovor med dvema prijateljema, ki se konča z mislijo, da partnerji niso naše kante za smeti. Če pričakujemo, da je partnerstvo samoumevna vstopnica v svet, kjer je dolžnost našega najbližjega, intimnega druga, da nas ne le posluša, temveč tudi sprejema vse izlive čustev, kričanja našega ranjenega notranjega otroka, besnenja, ki zahtevajo neomajno pozornost, dobesedno smeti, ki prihajajo iz naše notranjosti – se motimo. V takšni fazi nas zmore poslušati le čustveno zrel prijatelj, saj je dovolj distanciran od nas, ali psihoterapevt. Ali list papirja, klavir, les, kamen, s čemer namigujemo na bolj ustvarjalno in kljub temu fizično izražanje svojih čustev. Dosedanja dogajanja, tisti naši notranji boji, ki nas najbolj izčrpavajo, naj bi nas ozavestili prav na takšnih področjih. Sprememba je možna, dobesedno nujna, je nekakšno ponovno rojstvo, vstajenje feniksa, ki ima moč, da vstopi v čustvene bolečine in v ognju tudi nekaj zažge ter preobrazi. Seveda bo del nas kričal, da je to nemogočeeee, ampak … je mogoče.

Kje in kdaj bomo začutili ranjenost, ki danes tudi ob pomoči kvadrata med Venero in Kironom stopa na plan, je nemogoče ugibati, saj je vsakdo med nami unikaten in takšne so tudi njegove dinamike. Moja so, na primer, trenutno povezana s partnerstvi, intimnimi in poslovnimi, ki jih predstavlja 7. hiša in občutki nesprejetosti, nerazumevanja ali pomanjkanja odločnosti glede karierne poti in 10. hiše. Pač nekaj, s čemer se soočam, ampak vse bolj pogumno, saj je to tema, ki se zaradi dolge in počasne poti Kirona preprosto ponavlja. Četudi čustva bolijo, ne bežimo od njih, saj od sebe ne moremo zbežati. Žal mi je, ampak danes so na vrsti takšne teme.

Merkur v kvadratu z Uranom bo prinesel presenetljive nove pogovore, ki nas bodo razburili, vznemirili, preusmerili. Trma bo trčila s trmo. Vsakdo bo vztrajal na svojem. Upam, da fiksna znamenja – biki, levi, škorpijoni in vodnarji ter med njimi oni, ki so rojeni na začetku vsakega od omenjenih obdobij -, imajo v sebi dovolj prilagodljivosti, da nekaj spremenijo. Ali to morajo storiti? Ne, nikakor. Seveda lahko vztrajajo v tistem, česar so se navadili. Niti astrologom ni treba verjeti. Globoko zakopani občutki, o katerih ne govorijo, se bodo kljub temu zbudili in brez prilagodljivosti se bo nekaj zlomilo, v kar nas vodi že jutrišnji dan.

Vse energije niso tako napete in okoli nas je še vedno nekaj sočutja, višje milosti z Jupitrom v lepem odnosu s Kironom, s čemer naša ranjenosti nekje najde razumevanja, tolažbo in skozi lepo besedo tudi resnično zdravljenje.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -