Sreda, 7. 7. 2021, Od trnja do zvezd

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro – Luna še vedno pada in je v dvojčku, ki bi načeloma rad vzpostavljal stike in komuniciral, a mu zmanjkuje besed. Znamenje dvojčka je utrujeno, saj se je včeraj moralo soočiti z resnico. Slutilo je, da nekaj ni ok, da ne ve vsega in da so ga sanjaške, nerealne želje zavedle in zapeljale. Ampak danes je za Luno boljši dan in ni več krhka, temveč zelo stabilna.

Dopoldan je najboljši čas dneva, da se potrepljamo po hrbtu in pogumno stopimo naprej. V tem nas podpirajo vibracije Venere v levu, ki bo ne glede na poraz in bolečino ponosno dvignila glavo, realne strukture, ki nam jih ponuja Saturn in nas spodbujajo, da se lotimo tudi najtežjih birokratskih opravkov (plačamo račune, oddamo pomembne listine, se, na primer, postavimo v vrsto pred svojo upravno enoto in glasujemo proti zakonu o vodi) ter še Mars v levu, ki Luni danes daje dodatno samozavest in pogum. Morda za tisti finalni umski korak potrebujemo samo malo spodbude in če jo bomo poiskali, najverjetneje pri enem naših odločnih prijateljev, jo bomo tudi dobili.

Super je, da je Luna, ki nas pelje skozi naš čustveni svet, danes tako okrepljena. Kajti potrebujemo nekaj notranjega miru, da se prebijamo skozi blokade Venere, ki predstavlja naše ljubezensko (tudi finančno) življenje ter že zgodaj zjutraj oblikuje opozicijo s Saturnom, nakar jo čaka večerni trigon s Kironom in jutrišnji kvadrat z Uranom. Per aspera ad astra ali prek trnja do zvezd, kajti kvadrat z Uranom bo Venero osvobodil in katapultiral v svobodo.

Vsako znamenje se težko sooča z neljubeznijo, nesprejetjem, nenaklonjenostjo, a ko je to Venera v levu, so naše srčne bolečine še malo, malo večje. Predstavljajte si kraljico, najlepšo, najbolj ponosno na svetu, ki se tega tudi sama dobro zaveda. In sedaj si predstavljajte, kako se počuti, ko jo nekdo prikrajša ljubezni, je do nje strog, distanciran, kaznovalen, oster in tudi grozeč s prepovedmi, morda naš starejši partner ali nadrejena oseba, oče, vladar, avtoriteta. Zagotovo ni srečna, a niti jokala ne bo in ne bo se prestrašila. Spoznala pa bo, kdo je na njeni strani in kdo ne, kdo jo spodbuja in kdo ovira, kdo ji daje in kdo jemlje.

Ta spoznanja peljejo naprej, proti večernemu trigonu med Venero in Kironom, ko bo Ranjeni Zdravitelj stopil v zgodbo in povezal vogale ter Venero pospremil do jutrišnjega kvadrata z Uranom in njene osvoboditve. Kiron, ki dobro ve, kako je biti ranjen in kljub temu živeti, bo Veneri pomagal, da sprejme omejitve, s katerimi se sooča, da neka ljubezenska zgodba preprosto ni zanjo, da ji prinaša več trpljenja kot zadovoljstva.

Če nas nekaj boli, ne moremo biti ne zadovoljni in ne srečni. Bolečina je del nas, saj skozi njo bolje razumemo naše doživljanje ljubezni, in vendar nas ne sme omejevati, ne smemo si vzeti priložnosti, da se osvobodimo čustveno hladne ječe, v katero se dajemo ali nas dajejo. Tudi z ranami lahko živimo naprej, niso ne prve ne zadnje. Lahko jih nosimo s ponosom in še vedno gremo naprej.

Jutri je kvadrat Venere in Urana in neka dokončna odločitev bo padla in nas osvobodila. In to je ta raketa, ta pospešek, ki nas nosi do zvezd. Zato pogumno naprej. Saturn bo preživel tudi brez nas in mi brez njega.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -