sreda, 6. 1. 2021, In Mars je končno zapustil ovna

Morda vas zanima

- Oglas -

O, kakšen dan! Odštevamo ure do 17.27, ko bomo za približno dve leti pomahali v slovo Marsu v ovnu. Zadnja pol leta se je ta planet, ki predstavlja akcijo, gibanje, strast, telesno moč, premikal skozi ovna. Namesto, da bi v dveh mesecih opravil svoje delo in si utrl pot tja, kamor je želel, je bil oviran, tlačen, preizkušan, in vendar je še vedno živ in živahen. Brez njega se nam ne bi dalo vstati niti iz postelje, kaj šele s tal, na katerih včasih pristanemo.

Še nekaj ur časa imamo, da se poklonimo temu pogumnemu vojščaku. Prinesel nam je marsikaj, ne samo odnesel. Meni osebno je potoval skozi 11. hišo, kar je bila precej hvaležna pozicija, saj so se skozi globoke pogovore, ko nekomu pokažeš svoje stiske, ko si postavljaš neprijetna vprašanja in iščeš odgovore, utrdili nekateri prijateljski odnosi, ki danes sijejo kot Sonce na nebu. Prepoznala se je neiskrenost, plitkost in odrezala sem nekatere veje, ki so me izčrpavale ali pa so bile kar škodljive. Izginil je običajni zadržek in dala sem si pravico do odločitev, ki koristijo meni. Pravico do družbe ljudi, ki jih imam srčno rada in s katerimi skupaj iščemo nove, dobre poti. Pravico do izbire, s kom preživljam svoj čas, o čem se pogovarjam. Mars je pomagal, da je iskrenost, ne pa plitka diplomacija, ki se nam vsepovsod ponuja, (p)ostala vrlina. Zato mu lahko rečem samo hvala. Ničesar mi ni žal.

V biku bo imel Mars teden dni miru, preden ga bo 13. 1. doletelo srečanje s Saturnom. Kaj bo počilo, se zlomilo, kdo nam bo (spet) preprečil delovanje, še ni znano in naj tako zaenkrat ostane. Mars si sedaj želi počitka, dobre hrane, počasne senzualnosti, spanja, miru. Zaveda se svoje lastnine in si bo zelo močno prizadeval, da jo ubrani in ohrani. Je trmast in vztrajen in pošten delavec, ki se najraje znajde v kuhinji, delavnici ali na vrtu, če ga v grobem zakoličimo. Privoščimo mu oziroma nam tuzemske sladkosti. V petek in soboto se bo že lahko držal za roko z Venero in začutil, da so lahko partnerski odnosi tudi udobni in prijetni in telesu koristni. Vzemite to kot namig, kako preživeti vikend in si napolniti baterije.

Glede mikrokozmosa, ki ga riše današnji dan, pa … Del energij, ki jih bo sprožila Luna, danes še zmeraj v tehtnici, bomo k sreči prespali in dan bo vse do poznega popoldneva tekel mirno in skladno. Res lahko veliko naredimo, sočasno pa ne smemo pozabiti na odnose in v prizadevanjih za ciljem ne smemo hoditi čez trupla. Samo to. Obveznosti ja, prijaznost pa tudi. Popoldan bo imela Luna svoj redni naporni mesečni zmenek s Plutonom. Ah, to so tisti dnevi, ko se moramo soočiti s čustvi ljubosumja, posesivnosti, obsedenosti. Ko v zraku visi toliko “Zakajev”, da bi potrebovali sto let, preden bi izvedeli vse, kar hočemo izvedeti.

Luna v tehtnici bi bila prijateljica z vsemi ljudmi, Pluton pa si jemlje ekskluzivno pravico do njene družbe in nima razumevanja do tako imenovanega socialnega šarma. Saj jih že dobro poznamo, ta čustva, in smo nanje pripravljeni. Morda smo že spremenili strategijo in jih ne projeciramo več na druge, ne napadamo, ne norimo, temveč se pošteno zazremo vase in se vprašamo, od kod prihajajo, zakaj so tam in ali lahko z njimi storimo kaj uporabnega. Lahko se zakopljemo v knjige, posvetimo učenju nečesa, kar nas iskreno zanima, osredotočimo na pridobivanje spretnosti, ki za svoje izvajanje zahtevajo poglobljeno znanje. Glede na to, da je Mars šele prispel v bika in želi biti “na easy”, bi bilo nesmotrno ljudem dvigovati pritisk. Nenazadnje pa lahko tudi samim sebi damo nekaj miru. Vsaj danes. Ker jutri bo Luna že v škorpijonu in v konfliktu z domala vsem svetom. Potrpežljivost, ljudje, je ta mesec The Mati Modrosti.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -