Sreda, 3. 3. 2021, Moja sočutna prijateljica

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Zbudili smo se v jutro, ko je padajoča Luna v škorpijonu dobre volje in jo ne glede na izzive dneva čaka popoldanski vodni trigon s Soncem v ribah ter obilna doza usklajene, sočutne energije, ki bo pozitivno delovala na običajno nekoliko mrk škorpijonski pogled na svet.

Poznate tisto, da so včasih naše želje nasprotne z našimi potrebami? Nekaj si lahko želimo, četudi tega ne potrebujemo ali pa si celo nasprotuje s tistim, kar potrebujemo. Luna ima danes na nebu za sogovornico Venero v ribah in se ji po dolgem času zdi, da so njene potrebe usklajene tudi z njenimi željami. Škorpijon potrebuje globoke odnose, zaupanje v sočloveka, zanese ga v ekstremna doživljanja, ki pa jih rad prikriva in svojih preizpraševanj nikomur ne pove.

Ker pa ima tudi škorpijon vsaj enega intimnega, starega preverjenega prijatelja, bo lahko danes svoje notranje stiske izrazil in sprostil. Potrebuje le nekaj spodbude. Sočutno, razumevajoče Sonce v ribah ne obsoja, ne kritizira, ne zavrača, temveč posluša, ponotranji in s svojo sposobnostjo transcendence tudi razprši, raztopi vse skrbi. Ribe so onkraj vseh stereotipov znane kot tudi eno najbolj zabavnih astroloških znamenj, saj se znajo v pravi družbi smejati sebi in v smeh s svojo lucidnostjo spraviti tudi druge. In takšno prijateljsko, sočutno povezovanje bo danes popoldan potolažilo do takrat morda že malo sprovocirano Luno.

Vsi imamo dovolj notranje moči, da se soočimo z nenavadnimi, presenetljivimi, tudi šokantnimi spremembami, ki jih dopoldan prinaša opozicija Lune in Urana ter sočasno z omejitvami in nasprotovanji, ki jih skozi kvadrat Luni diktira Saturn. Kako bomo to uskladili ter ohranili toliko prilagodljivosti, da brez strahu dovolimo novemu, da vstopi v naše življenje, in spoštljivo prisluhnemo staremu, ki nam postavlja nove omejitve in pravila. Sprememba mora biti podkrepljena z načrtom.

Videti je, da ima danes Uran več harmonične moči, sposobnosti prilagajanja in da bo sprejemanje novega, presenetljivega, šokantnega našlo svojo pot, da se izrazi brez povzročanja škode. Venera, ki se že danes zjutraj dobro razume z Luno, bo namreč popoldan prispela do sekstila z Uranom in mu prijateljsko šepnila nasvet ali dva, dala inspiracijo, navdih, ga objela, nežno dregnila pod rebra in mu s tistim svetlim pogledom v očeh sporočila, da je pot naprej varna in da je želja po napredku usklajena z univerzalnim navdihom.

V tem notranjem miru bi bilo res nesmiselno, če bi nasedli večerni opoziciji z Lilith in kvadratu z Merkurjem ter z nepotrebno predolgim jezikom nekoga prizadeli. Včasih je tudi bolje, da svoje negativne misli zgolj prenesemo na papir, jih pozorno preberemo in se vprašamo, kaj nam sploh sporočajo. Je to res nekaj, kar bi radi delili z drugimi in kar bo prispevalo k napredku? Morda bo bolje, da stabiliziramo in ponotranjimo pozitivne občutke, ki jih prinaša dan in jih bo jutri utrdilo sodelovanje Lune z Neptunom in Plutonom.

Srečno, soljudje!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -