Sreda, 3. 2. 2021, Brigita in škorpijon

Morda vas zanima

- Oglas -

Dober dan. Danes praznujemo Imbolc, starodavni keltski praznik, ki ga zaznamuje vstop Sonca na 15. stopinjo vodnarja, kar pomeni, da smo opravili polovico poti med zimskim solsticijem in spomladanskim ekvinokcijem. Kot vsak praznik tudi tega prebudimo s prižigom svečke, tokrat za boginjo ognjišča Brigito. Četudi je zima še med nami, je Imbolc trenutek, ko se poslavljamo od zimskih mesecev, se skozi ogenj prečistimo in slavimo nove začetke. Torej je danes dan za nove začetke. Že spet. 🙂

Imbolc se zelo ujema z današnjo Luno v škorpijonu, ki ima lastnosti feniksa in se bo aktivirala popoldan. Je tudi klic k potrpežljivosti, naj vztrajamo na poti, ki je naša osebna, torej posebna in namenjena našemu opolnomočenju. Tista vrata, ki jih vsem prizadevanjem, prošnjam in trikom navkljub še ne moremo odpreti, predstavljajo nekaj, kar za nas še ni dozorelo.

Luna v škorpijonu bo danes popoldan in proti večeru trčila z Venero in Saturnom. Ovire, ovire so na poti, stroge, nepopustljive ovire, ki sporočajo Luni, naj počaka, kajti čakanja se mora naučiti in vsa njena razburkana, strastna, neuslišana čustva, četudi glasno, opozorilno povedana, ne bodo odpirala vrat, temveč še bolj dajala občutek, da so nepredirno zaprta in se nam bodo za zmeraj rogala v obraz. Kdor vstopa, naj pred vrati pusti upanje? Ne! Prepričana sem, da so zraven tistih najbolj zaželjenih še kakšna vrata, ki se nam te dni odpirajo in nas vodijo tja, kjer bomo bolj zadovoljni. Ali tja, kjer bomo zadovoljni in se bo odprla pot do prav teh “naših” vrat, ki jih imamo pred očmi kot nekaj izjemno pomembnega in prelomnega. Zato potrpežljivo!

Pripravljamo se tudi na jutrišnje napeto srečanje Sonca in Lune, ki od nas zahteva, naj spustimo nadzor nad vsem, kar ne deluje več. Znamenje vodnarja poudarja komunikacijo, Luna v škorpijonu se težko izraža in morda ji uspe najti nov, drugačen način komunikacije, s katerim bo lahko svoje sporočilo prenesla naprej. Zagotovo je priporočljivo, da vsega ne zadržuje v sebi, saj to tako in tako obvlada, ampak da spusti

Luna: padajoča, dopoldan v tehtnici, zatem v škorpijonu

Barve: temno rdeča, modra, vijoličasta, črna

Kamen: smaragd, rubin, granat, malahit, akvamarin, aventurin in turmalin

Dišave: frankincense, mirta, lotus, cedra, cvet pomarančevca, topla vanilja, orhideja, mošus, pačuli. Parfumi Opium, Black Opium, Hypnotic Poison, Coco by Chanel.

Prejšnji članekKrostata z marmelado in slivami
Naslednji članekVelikonočni mafini
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -