Sreda, 24. 11. 2021, Čustven dan in še Merkur v strelcu

Morda vas zanima

- Oglas -

Planet Merkur danes ob 16.36 vstopa v znamenje strelca, skozi katerega bo potoval zelo hitro, saj bo že 13. decembra vstopil v kozoroga. Začenja se hitro obdobje optimizma, novih idej, novih projektov, vendar bodimo previdni, saj je Merkur v strelcu tudi raztresen in nepreviden, celo prenaiven.

Dodajmo, da bo 2. januarja 2022 vstopil v vodnarja, a se bo vrnil v kozoroga, saj ga 14. januarja čaka njegov prvi retrogradni ciklus. Čisto zato vam povem, da dobite občutek, kako resen mesec bo januar, saj se bomo vračali k odločitvam, ki jih bomo sprejemali že decembra, lahko pa pričakujemo tudi večji mentalni pritisk avtoritet in njihovih odločitev.

Danes je dan, ko nam vse do popoldneva nekaj previdnosti ne bo škodovalo. Luna v raku bo skoraj do 9. ure pod pritiskom Plutona v kozorogu, ki bo s svojo močjo, sposobnostjo manipuliranja, preizkušanja naših meja, avtoritativnosti, nekakšne jo-jo igre približevanja in oddaljevanja izzival naš čustveni mir in nas metal iz sedla. Zatem bo Luna vstopila v fazo praznega teka, ki bo trajala kar do 16.58, saj bo šele takrat vstopila v znamenje leva in postala bolj aktivna, samozavestna, tudi arogantna in zahtevna glede svojih potreb.

Med to fazo praznega teka poskusimo ostati mirni, ne jemljimo dogodkov osebno, ne nosimo svojih čustev na pladnju, naj emocionalne situacije ne vplivajo na našo sposobnost odločanje oziroma – bolje rečeno – ne sprejemajmo odločitev, ki nastajajo pod vplivom čustev. Če k temu dodamo, da je Merkur, ki bo teh nekaj zadnjih ur bivanja v škorpijonu prav tako v praznem teku, je velika možnost, da nekaj storimo iz golega maščevanja. Le zato, ker smo razburjeni in prizadeti. Ne bodimo otročji. Raje se umaknimo in počakajmo, dokler se ne vrne notranja stabilnost.

Ob popoldanskem vstopu Lune v leva nas čaka boljše obdobje dneva. Prejeli bomo informacije, ki nas bodo zadovoljile in usmerile na pravo pot, proti večeru pa bo Luna končno našla tudi svoje ravnovesje, saj bo oblikovala trigon s Soncem v strelcu.

Karkoli nam bo dan prinesel, bomo šele proti večeru imeli sposobnost, da to razvozlamo in se samozavestno odločimo, kako naprej. Jutri, v četrtek, še vedno ne bodimo zadovoljni s tistim, kar se nam ponuja na pladnju, temveč naprej raziskujmo. Samozavest, da vse vemo, se lahko obrne kot bumerang in nas rani. Te dni so stare filozofije v fazi preverjanja in preden nečemu verjamemo, ker je načeloma samoumevno, poiščimo nove informacije. Testirajmo, ali nekaj, kar nam je bilo povedano, res drži.

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekKumarična solata s kislo smetano
Naslednji članekBiskvit za torto
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -