Sreda, 22. 9. 2021, Ljubezen je včasih kot čokolada s soljo

Morda vas zanima

- Oglas -

Pred nami je dan, ko Luna v ovnu ne aktivira veliko dogajanja, saj dopoldan oblikuje samo tisti nenavadni aspekt – inkonjunkcijo z Venero v škorpijonu. Čustvene potrebe in ljubezenske želje iščejo način, kako naj se uskladijo.

Luna v ovnu hoče hitro akcijo in dogajanje, ko ni časa in volje za pojasnjevanje, ko se ne znamo usesti in sogovorniku pogledati v oči, temveč že hitimo naprej. Venera v škorpijonu pa išče globljo povezanost, potrebuje zaupanje, dolge pogovore o občutkih, dokaze o ljubezni.

Če hočemo uspeti, moramo nekje popustiti in se preklopiti na iskanje razumevanja, stičnih točk, ne napak. Kot da si prizadevamo, da bi uskladili okuse sestavin, ki ne sodijo skupaj. Na primer sol in čokolado. Komu je njun okus neprijeten, a drugi v njem najdejo gurmanski užitek, pa jih ti razumi.

Ampak pogovori o vsem tem ne bodo preprosti. Merkur, planet komunikacij, besed, potovanj je v kvadratu s Plutonom, vladarjem podzemlja, skrivnosti, globokih strasti, ljubosumja in vsega, kar je skrito v naši podzavesti. Njun današnji kvadratasti odnos govori o komunikaciji, ki ima veliko težo ali pa o mislih, težkih kot skale.

Z nečim bomo obsedeni, v to vrtali in hoteli zlomiti ključavnico, za katero se skriva tisto, kar mislimo, da je najbolj pomembno, bistveno in sploh za naše tuzemsko bivanje. Dobro bi bilo, če ne bi šli čez mejo etike in morale, se odpovedali kakšnemu noremu detektivskemu zalezovanju, ampak raje razrešili kakšno svojo misterijo – tisto zadevo, ki nam kot Demoklejev meč visi nad vratom in je zaradi nekih notranjih psiholoških ovir nikakor ne moremo rešiti.

Zvečer bomo pozdravili prihod Sonca v znamenje tehtnice in jesenski ekvinokcij – torej enako dolga dan in noč. V medsebojne odnose prihaja več strpnosti in miru.

Modro v današnjem dnevu in srečno!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekVložene rdeče paprike s česnom
Naslednji članekČili v prahu
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -