Sreda, 20. 1. 2021, Negotovost kaosa

Morda vas zanima

- Oglas -

Danes je še eden v vrsti tistih dnevov, ko astrologi opozarjamo, da je bolje biti previden kot zaletav. Deset globokih vdihov, skodelica čaja in poza lotusovega cveta, četudi na ulicah divja upor in zvezde padajo z neba. Ne, to ni salonski anarhizem, temveč priprava na neizogibno spremembo, v kateri vsi sodelujemo. Na nebu je namreč precej napeto stanje, kjer se Mars in Uran v biku pripravljata, da se upreta Saturnu v vodnarju, ta pa je pripravljen, da hladnokrvno udari nazaj. Ljudstvo se je zbralo, a oblast se ne da.

Če to prevedemo v našo stvarnost, če so danes nekateri napeti v pričakovanju, kaj se bo zgodilo ob inavguraciji onkraj Velike luže, smo v naši državici že včeraj imeli svojo inavguracijo oziroma (ponovno) zaprisego oblasti in nismo več napeti, pač pa razburjeni in prizadeti. Oblast, torej v tem primeru župan ali Saturn, je po dolgih letih poskusov včeraj hladnokrvno in brezkompromisno, vodnarju in njegovi viziji primerno, zavzela stavbo centra Rog v Ljubljani, ki je uradno tudi last oblasti, je pa po vsej Sloveniji predstavljal nekakšno svobodno ozemlje Urana, torej drugačnost, unikatnost, originalnost, s tem pa upor tradiciji, oblasti, avtoriteti.

Saturn v vodnarju je ukazal rušenje Roga in s tem Uranovih vrednot, zraslih na tako imenovanem robu družbe, torej tam, kamor se človek umakne pred utesnjenostjo Saturnove oblasti in razvija neke druge ideje, odnose, samega sebe nenazadnje. Beseda Saturna je ukazala rušenje sten, ki so Uranu dajale občutek varnosti. Ampak Uran kot ideja živi v svetu brez sten in videti je, da ga lahko včerajšnje rušenje dobesedno osvobodi. Zdaj ni več vezan, zdaj je svoboden in kot takšen Uranovsko nepredvidljiv. Ups.

Zna biti, da se je Uran, odkar je v biku in odkar je bil skoraj polovico prejšnjega leta retrograden, nekoliko polenil in prezrl namene Saturna, ki mu odločnost, brezkompromisnost in pravico do vodnarjevega vizionarskega navdiha daje še Jupiter. Eeee, pa smo se znašli v stiski. Kako naj Saturna dojemamo kot vizionarja, kako naj mu priznamo to pozicijo, če pa ruši nekaj, kar nam je ljubo in kar potrebujemo? Kako naj ga sprejmemo, če on ne sprejema nas? Kdo bi si mislil, da bodo vodnarske, progresivne ideje podprle tradicionalne obrazce delovanja Saturna in njegovo naklonjenost legitimnosti.

Negotovost kaosa ni samo v tem, da ne vemo, kam vodi. Gledano astrološko je nepredvidljivost časa prav v tem, da je napredek, ki ga ta mesec in tudi naslednji vodi znamenje vodnarja, pod taktirko starokopitnega Saturna, in da je ohranjanje vrednot, katerih se oklepa bik, pod vplivom pankerskega Urana. Pankerji se načeloma ne bi smeli oklepati materialnih dobrin, saj naj jim ne bi nič pomenile. Pankerji ne bi smeli biti navezani na prostor, saj je samo beton in opeka. Ampak ko dežuje, tudi Uran potrebuje streho nad glavo. V Rogu jo bodo zdaj dobile oblike umetnosti, ki delujejo znotraj institucionalnih okvirjev, alternativna pa je očitno pristala v situaciji, ki jo je vrgla iz uspavanosti in jo bo prerodila. Drugače ne gre.

Kako se bo danes v naših mikro vesoljih odrazil val sprememb? Vam lahko povem, da bi se bilo najbolje distancirati od dram in si dati mir? Pa si nisem nič izmislila. Luna bo večino dneva še v ovnu. Dopoldan bo imela svoje srečanje s Plutonom v kozorogu in bo znova vpletena v čustvene boje, ljubosumja, jezo, maščevanje, nakar bo vse do poznega popoldneva preklinjala in se brezciljno prepustila leru ter bo šele zvečer vstopila v znamenje ….taraaaa…. ja bika, kaj pa drugega. Biki in bikice še niso rekli zadnje besede. Zvečer bo Luna svojo strategijo pozorno pripravljala in se že jutri konfrontirala s svetom. Kaj bo storila? A bo kaj jezna na Saturna?

Potrpežljivost, dragi bralci, skodelica čaja, poza lotusovega cveta, dramatiziranju in stoji na trepalnicah pa se lahko izognete.

Srečno!

Prejšnji članekCheesecake z malinami
Naslednji članekLimonina pita
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -