Sreda, 19. 5. 2021, Ste pripravljeni popustiti?

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro v dan, ko Luna v levu še naprej išče načine, kako uveljaviti svojo potrebo po bolj optimističnem, ustvarjalnem, zabavnem pogledu na svet. Fiksno znamenje leva si pač ne pusti kar tako vzeti tistega, kar si želi in zahteva. Dopoldan bodo energije še harmonične, saj Luna oblikuje sekstil z Merkurjem v dvojčku in besede, misli tečejo zlahka in brez ovir.

V zgodbo pa se bo že dopoldan vmešal kvadrat Lune z Lilith v biku, ki nakazuje prvo napetost dneva. Gre za neskladje med ženskimi energijami, ko ena potrebuje luči, oder, pozornost in občudovanje širše javnosti, druga pa je posesivna, osredotočena na svoje potrebe, ki se izražajo v bolj intimnih prostorih, na manj opazne načine, čeprav Lilith še kako zna pokazati, kaj hoče.

Znamenje bika danes pomembno omejuje širino in ekspresivnost Lune v levu, ta pa v zameno dreza bika, naj se sprosti, opusti rigorozna pravila in znano, varno okolje. Zvečer bo Luna s Soncem, ki predstavlja naš ego, naš jaz, doživela kvadrat in z njim kulminacijo občutkov frustriranosti in omejitev.

Zagotovo ob takšnih kvadratih ne gre obupati, odnehati. Gre za potrebo po akciji, ki se mora manifestirati. Za iskanje načinov sodelovanja in prilagajanja, odpovedovanja nuji, s katero smo nekaj želeli doseči. Dramatičnost leva nekako mora popustiti in prepustiti vajeti bolj počasnemu biku. Kvadrat Sonca in Lune se danes nenazadnje dogaja na zadnji, 29 stopinji bika in leva (jutri zvečer Sonce vstopi v znamenje dvojčka) ter imata večjo moč in bolj nepredvidljiv način reagiranja. Če je bik na primer trmast, vztrajen, osredotočen, bo ob tem kvadratu na zadnji stopinji še bolj poudaril svoje naravne karakteristike in se odkrito spopadel in nasprotoval. Luna v levu bo to težko sprejela in se prav tako uprla, a če ji dovolimo, da se izrazi, če ji damo nekaj časa, da pomiri svoje razburkane emocije, bomo kmalu pripluli v bolj mirno morje.

Danes zvečer ob 23. uri Luna vstopi v znamenje device, ki bo naše čustvene svetove še naprej analizirala, ob tem bo seveda kot vsaka devica zaskrbljena in bo iskala še več analitičnih zornih kotov, oblikuje pa se tudi trigon med Venero v dvojčku in Saturnom v vodnarju, ki bo skozi pogovore in dogovore, po možnosti med gibanjem in na svežem zraku, umiril, stabiliziral naše medsebojne odnose. Partnerstvo bomo znova začutili kot nekaj, kar nam prinaša notranji mir.

V takšen aktiven dan velja vstopiti pogumno, a s pripravljenostjo na usklajevanja in popuščanja. Energije je veliko in če se zavedamo napetosti ter jo postopoma kanaliziramo, bo imel vsak projekt od nje veliko koristi.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -