Sreda, 13. 10. 2021, Ko denar ne more kupiti sreče

Morda vas zanima

- Oglas -

Kako vam kaj te dni uspevajo komunikacije in njihovo usklajevanje z realnostjo? Kaj vam je prinesel Saturn? Ste se postavili za svoje pravice? Morda končno ugotavljate, kdo so člani posadke, ki vam stojijo ob strani in s katerimi plujete po brzicah življenja. No, realnost, ki me obkroža, je trenutno zadovoljiva, je pa povezana tudi z dogodki prejšnjega tedna.

Najprej je prejšnji teden torkova mlada Luna obetala vrnitev ritem kitarista, Pluton, ki je končal retrogradno gibanje, pa je že pogledal globoko in iskreno vase ter naredil selekcijo. Ritem kitarist, ki smo ga čakali, se ni vrnil, celo novi basist, res krasno bitje, polno Luči, je ugotovil, da nima časa za naš projekt, kar je odkrito in pošteno priznal ter ob odhodu predlagal konkretno osebo za zamenjavo. Zelo korektno od njega in želimo si, da kot prijatelj za zmeraj ostane v naših življenjih. Skepticizem benda je bil zelo močan. Le kje bomo v tem majhnem koščku Istre našli dostojnega plejerja na štiri strune? Kdo bo ta oseba? Kakšna je?

Zdaj lahko rečem, da je prava in verjamem direktnemu Saturnu, da z njim misli resno. Naš novi basist je dragulj, ki ga krasi delavnost in skromnost device, a tudi natančnost in virtuoznost, s katero domala vse naše komade dojema na prvo struno. Krasen človek z mogočnim zvokom in absolutnim posluhom, ki iz nas izvablja že med korono izgubljeni entuziazem. S kitaristom, ki ima podznak v devici, se ujemata in dojemata, drug drugemu nasmihata in sta si všeč. Še lobanji imata podobni in konstitucija je tam-tam. Temu jaz rečem dolgoročni blagoslov Saturna. In upam, da je prikimal še komu med vami in vašim odločitvam.

Zanimivo je tudi to, da se s podporo Saturna resnično veliko bolje bojujemo za svoje pravice. Na primer glasbene. Čeprav smo dobili ponudbo, da bi naše stare, utrujene bobne nadomestili z novimi, tujimi, resda čudovitimi in prekrasnimi, a vendar tujimi, smo se odločili, da se ne bomo prodali. Kar je naše, je naše. Ni zaman nastala tista basen o lisici in grozdju. Ste jo pozabili? Kar poiščite jo. Včerajšnja Luna v kozorogu, ki ji seveda vlada Saturn, spoštuje in varuje svojo last in tako je tudi prav. Zdaj pa dovolj o tem modrem preblisku življenja in gremo k današnjemu dnevu.

Venera v strelcu je v sekstilu s Saturnom v vodnarju, kar prinaša še en dan medsebojnih odnosov, v katerih se spoštujejo zvestoba, lojalnost, zanesljivost. Ker gre za odnos med ognjem in zrakom, si je potrebno ponuditi tudi občutek svobode, ki pa zagotovo ne bo povožen ali puščen na cedilu.

Luna v kozorogu in Sonce v tehtnici sta medtem doživela kvadrat in manjši trk med partnerskimi željami ter odgovornostmi in postavljanjem jasnih meja. Z dogovorom, ki je obojestransko ugoden, smo konflikt premagali, ne da bi se kdo počutil prikrajšan. Opoldne bo Luna v konjunkciji s Plutonom, kar ji daje čustveno moč, strast do projektov, ki imajo povezavo tudi s preteklostjo, odločnost, da gre naprej proti vrhu gore, kar je tudi talent vseh kozorogov.

Zatem bo Luna vse do poznega večera v fazi praznega teka. Naj še naprej dela, naj opravi svoje nedokončane naloge, saj imamo vendar pred očmi listek obveznosti in dajmo se ga držati. Na zadajte si novih ciljev, osredotočite se na tisto, kar še ni bilo narejeno, pa bi že moralo biti. V mojem primeru je to še nekaj birokratskih listkov, ki jih moram zložiti in se olajšati občutka teže, s katero se ukvarjam že nekaj mesecev.

Ne nazadnje se bomo lako osvobojeni lažje predali prihajajoči Luni v vodnarju, enem mojih najljubših znamenj, in svobodi misli, ki hodi skupaj z njo. Zakaj ljubim vodnarje? Ker so resni in iskreni, pošteni in prijateljski, dovolj odštekani, da vidijo onkraj namišljenih meja, in ravno prav distancirani, da se ne ulovijo v težke zanke medsebojnih odnosov. Jaz jim absolutno in vedno zaupam. So tisti, ki jih vprašam za mnenje, ko ne vem več, kako in kaj. In karkoli mi povedo, to drži kot pribito.

Dolga sem bila, a nisem dolgovezila. Dragi soborci, srečno na vaših današnjih poteh, strite te orehe in se olajšajte tistega, da, prav tistega! sizifovskega bremena. Amen!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -