Sreda, 13. 1. 2021, Sprosti in spusti

Morda vas zanima

- Oglas -

Dan smo začeli z Luno na zadnjih stopinjah kozoroga, ko med svojim potovanjem in prihodom v vodnarja malo pred poldnevom ni srečala nikogar. Morda smo že začutili odgovornost, ki bo barvala dan skozi aktiven odnos med Marsom v biku in Saturnom v vodnarju. Natančen kvadrat, dejansko spor med fiksnima znamenjema ni lahko premostiti, ne da bi začutili napetost in veliko željo, da bi ga sprostili skozi akcijo. Omejitve, navodila, ukazi, ki bodo zavirali delovanje, bodo prihajali iz distance, iz daljave, od avtoritet, nadrejenih, tudi sovražnih energij, ki jih niti ne vidimo. Zavedati se je torej treba, da trmoglavost ne prinaša vseh sadov, da je treba preklopiti na potrpežljivost, zamotiti Marsa v biku, da v Saturnu ne vidi več rdečega plašča, ki ga mora raztrgati, saj ga zaradi njegove distanciranosti niti ne more. Lahko pa se domisli strategije, se umiri, uleže na travo in uporabi ščepec samokontrole ter začne “glumiti” bikca Ferdinanda.

Tistega bikca, ki ni hotel sodelovati v samoumevnem, tradicionalnem, vsiljenem ritualu bikoborb ter je Saturnu, ki ga je tja napotil, pokazal hrbet in raje vohal marjetice. Torej, ta zgodbica nam bi nam predočila, da so tudi fiksna znamenja sposobna preobrazbe. Da jo znajo izpeljati tako, da razorožijo Saturna, se osvobodijo strahu pred kaznijo, mirno pogledajo v oči ukazovalnemu režimu ter storijo svojo stvar upora – pa ne tisto, ki se od njih pričakuje in so je navajeni, običajno najbolj destruktivno in najmanj elegantno, temveč tisto drugo, tisti biser genialnega navdiha, zoper katerega nihče ne more nič.

Takšno predrzno trditev podpira popoldansko-večerna Venera v iskrivem navdihu z Uranom. Venera se je včeraj, če se spomnimo, soočila s svojo rano, s Kironom, danes pa se bo premaknila naprej. Naprej. V malo bolj veselo območje, kjer se bo sprostila, po možnosti nasmejala, sprejela navdih in ga vrnila. V izzivalnem času, kjer se med seboj kreše toliko različnih energij, bo popoldan prispeval k distanciranosti, trenutno prav dobrodošli. Nadaljuje se tema odgovornosti v stiku s Saturnom, ji pa nam je znana že od jutra. Možna je provokacija spora, h kateri kliče Mars in naj bi delovala osvobajajoče. Vodnarske energije se bodo zvečer v stiku z Jupitrom še razširile in morda nam bo po tako polnem dnevu težko zaspati.

V tolažbo še naslednje: jutrišnji, četrtkov dan, bo Luna počivala od dinamik današnjega dne in naj bi tudi mi. V vikend nas bo spremila Luna v ribi in šele nedelja prinaša novo, opazno dinamiko, ki nas bo aktivirala – kvadrat med Jupitrom in Uranom. Zagotovo bo navdihujoč. Lep dan!

Prejšnji članekRegratov med
Naslednji članekDomači bananin sladoled
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -