Sreda, 10. 2. 2021, Ena revolucija na dan

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro. Kaj bi nakladali o sekstilu Saturna in Kirona, ki nas je nežno opogumil na pot dozorevanja in odraščanja, ali o konjunkciji Sonca in retrogradnega Merkurja, zaradi katere se nekateri naši projekti vseeno premikajo in se vrata, ki nam koristijo, odpirajo.

Kjer nam je uspelo postaviti temelje, ogrodje, nekaj stabilnega, zemeljskega, na čemer lahko gradimo naprej, potem nam je dobro uspelo in na tem velja delati naprej. Minule dneve se je gotovo zgodilo nekaj pozitivnega, kar našim sanjam, projektom daje upanje. Kljub temu ostanimo zadržani in ne skačimo od radosti, kajti današnja menjava energij bo marsikaj preobrnila na glavo in razkrila še kaj.

Za začetek mineštre okusov, ki nas čakajo, je danes pred nami kvadrat Merkurja in Marsa, v zraku pa že vonj jutrišnje mlade Lune v vodnarju, ki ne bo imela miru, saj se bo znašla v istem prostoru s samimi predrznimi, samozavestnimi igralci, ki jih še kako zanima vse o tej mladi gospodični na začetku svojega lunarnega ciklusa … Tu so poleg omenjenega Merkurja, ki bo zaradi konfliktnega odnosa z Marsom v biku prebujen (pa je retrograden in bi raje razmišljal) in sprovociran v besedno vojno, dokazovanje in prepričevanje, tudi prijateljska in svobodoljubna Venera, strogi zakonodajalec in “oče, sodnik, odločevalec, avtoriteta” Saturn, vedno optimističen in po potrebi tudi oportunističen ter k pretiravanju nagnjen avanturist Jupiter ter seveda še ego – Sonce, ki v nas osvetljuje unikatnost, samosvojost, avtentičnost in “oh, ne, jaz nisem množica, jaz sem jaz” občutek.

Vse našteto, vsi ti različni planeti, ki so trenutno naravnani na vodnarske vibracije, so v aktivnem, celo konfliktnem odnosu z igralci v biku – Marsom, Uranom in Lilith. Ni jih dosti in dejstvo je, da Mars in Uran nista prav posebej močna v biku. Dejstvo pa je tudi, da začenja Mars čutiti doping, počasen in temeljit, ki ga končno od nekod prejema, in sicer od Plutona v kozorogu, tistega okostnjaka iz omare, na katerega smo zadnje tedne kar pozabili, in glej ga, malega – spet je med nami, le da tokrat kot dober stric iz podzemlja in ne destruktor, ki nam bo odvzel vse, kar imamo.

Mars zato postaja vse močnejši in tega se velja zavedati ter akcije načrtovati skladno naravnemu ritmu stvari. Resda v biku nima vodnarjeve hladnokrvnosti in vzvišenosti, ima pa za seboj ljudi, množico, saj kot simbol zemlje predstavlja prav nas – ljudi, plebejce, narod, trenutno nesposobne akcije, onemogočene.

V astrološki karti Slovenije (25. 6. 1991, 18.30) je Mars vstopil v 6. hišo, hišo vsakodnevnega dela, ki ga opravljamo, hišo zdravja, tete Pehte, vrtnarjev in zelenih rok, naših navad, vsesplošne pridnosti – vsega, kar na sploh pripada znamenju device. Ljudje hočejo delati, Saturn, trenutno v 2. hiši Slovenije, pa nam vzbuja strahove glede denarja in nas s svojimi omejitvami dela bolj revne, bolj zaskrbljene, bolj prestrašene.

Kdor nas bere in spremlja, je opazil, da trenutno ne delimo splošnega astrološkega navdušenja do obdobja vodnarja, ki nas je zajelo na tolikih poljih delovanja. Kdor nas bere, je opazil, da represijo, ki se nam dogaja v Sloveniji, povezujemo prav s Saturnom in aktualno oblastjo, saj mu ne pripisujemo humanitarnih človekoljubnih vodnarskih kvalitet, kakršne bi v njem lahko zrasle po težki poti, ki jo je zadnji dve leti hodil v znamenju kozoroga, temveč zaenkrat bolj željo po nadzoru, maščevanju, s čimer je obseden in za kar upamo, da ga bo po koncu sporov z Uranom, ki ga še čakajo in se sklenejo komaj septembra in oktobra 2022, minilo. Ja, revolucija bo trajala še nekaj časa.

V tem trenutku ljudstva ne predstavlja vodnar, temveč bik. In mi se približujemo 17. februarju, ko bo na nebu natančen kvadrat med Saturnom in Uranom in bi človek domala na glas dejal, da je to idealen dan za revolucijo. Kot kaže pa se revolucije dogajajo že vsak dan. Razkritja takšna in onakšna. Ki tresejo zemljo in rečejo bobu bob in ne ovinkarijo. Kot nam je v oči pogledala Mia Skrbinac, pogumna Štajerka, ki ima dovolj. Kot smo ugotovili, koliko stane voda v Ormožu in kdo jo lahko pije.

Današnji dan torej pripada Luni v vodnarju in začetku njene zanimive dvodnevne poti. Občutja teh dni bodo podobna tistim, ki smo jih doživeli okoli 14., 15. januarja. Bilo je nekaj emotivnih ekstremov, če se spomnite, ki pa ste jih prebrodili s potrpežljivostjo in sprejemanjem, da je tako, kot je in da je treba naprej. Našli ste moč, da ste se vrgli v nekaj dobrega in novega. Poskusili ste ohraniti nekaj starega. Največji mir bo današnja Luna imela pod večer, ko se bo objela z Venero in se umirila tam, kjer jo sprejemajo takšno, kot je. Svet vodnarjev je te dni čustveno res utrujajoč. Stojmo jim prijateljsko ob strani, saj nas potrebujejo.

Luna: padajoča in v vodnarju

Barve: modra, nežno modra, golobje siva, kovinska, svetlo peščena, slonokoščena

Kamen: akvamarin, citrin, labradorit, fluorit

Prejšnji članekOmbolo v testu
Naslednji članekSok iz aronije
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -