Sreda, 1. 9. 2021, Mati kokoška v akciji

Morda vas zanima

- Oglas -

A je že september, a je že šola? Prihod tega resnega, že jesenskega, čeprav koledarsko zadnjega poletnega meseca, je prihitel, ne da bi vedeli, kdaj. V čas nove resnosti nam danes pomaga vstopati Luna v raku, ki nas usmerja v družinske, materinske dinamike ter je povsem primerna starševskim in šolskim obveznostim, ki nas čakajo.

Prihod v takšno realnost pa nekomu ne tekne prav dobro in to je Mars v devici, ki ga vse do sobote omejuje opozicija z Neptunom v ribah. Mars je energija akcije, Neptun pač ni. Soočali se bomo z občutki nemoči, saj želimo delovati, in sicer v natanko določeno smer, pa se nam zdi, da ne moremo, da so naši načrti iluzorni in oviti z meglo, saj ne vemo, kako ubrati naslednjo našo potezo. Poguma ne bomo imeli ravno na pretek, vendar se ne smemo smilit samim sebi, saj tako postajamo šibki in dojemljivi na bolezni.

Dovolimo tem energijam, da minejo in se ne obesimo na njihove ne prav produktivne občutke, saj nam ne prinašajo rešitev. Bolj koristno bo, če se obrnemo vase, namenimo nekaj časa tudi samoti, v iskanju notranjega miru izpeljemo neko obliko meditacije, pojdemo v naravo, se posvetimo ustvarjanju, branju, filmom ter tudi spanju in sanjanju lepih sanj.

V soboto bodo naše misli in besede stabilne in okrepljene, saj bo Merkur oblikoval samozavestni trigon s Saturnom. Karkoli rečemo, bo v sebi imelo moč, jasnost, odgovornost in resnost. Zmogli bomo tudi najtežje umske pa tudi ročne, spretnostne naloge, kar lahko načrtujemo že danes.

Skočimo nazaj v sredo, 1. septembra. Luna je v svoji padajoči fazi in vstopa v raka. Danes oblikuje samo kvadrat z Merkurjem v tehtnici, ki bo na moči do popoldneva in nakazuje na hitro, prehitro govorjenje, raztresene misli, soočenje z več nalogami, kot zaenkrat zmoremo.

Ta prvi šolski dan bo utrujajoč, a če ga razumemo, si lahko olajšamo delo. V šolo se lahko odpravimo peš ter izognemo gneči in živčnosti, obenem pa prisluhnemo dobrim nasvetom ljudi okoli nas in prenehamo s pokroviteljskim obnašanjem Lune v raku, ki iz otrok (in odraslih) rada dela še manjše otroke (in še bolj nesposobne odrasle) ter jim ne dovoli samostojnosti. Naj bo to naloga tega šolskega leta – opustiti pretiravanje in vsem, ki sodijo pod naše kokošje krilo, dovoliti, da odrastejo in se osamosvojijo.

Srečno torej in lep dan!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -