Sobota, 9. 1. 2021, Užijmo se avanture

Morda vas zanima

- Oglas -

Luna v strelcu bo ta konec tedna prinesla toliko željen entuziazem nazaj. Odprti bomo in pripravljeni, da se predamo življenju. Strelec je raziskovalne sorte, upodablja ga kentaver in se mora, medtem ko pod vladavino Jupitra filozofira o življenju, predvsem gibati in doživljati neposredne izkušnje. On vstopa v življenje, ne da bi se spraševal, ali je pot, po kateri hodi, varna. Potrebuje dogodivščino, raziskovanje, najraje bi bil Indiana Jones, se z zagonom soočil z vsemi ovirami, jih seveda premagal in kot prvi osvojil nagrado ter se podal naprej, naprej v neskončne širjave.

Dajte mu danes telesni izziv najsi bo zunaj sonce ali sneg, ponudite mu nekaj novega, da ga bo navdihnilo, razširilo njegov um, odprlo nova obzorja – da bo imel o čem razmišljati, pisati, slikati, ustvarjati, sanjati, saj Jupiter zna tudi to. Z veseljem bo v izziv sprejel domala karkoli, kar mu ponudite. V podporo njegovi energiji so danes poravnani Merkur, Saturn in Jupiter, vsi trije v vodnarju, prek katerih si bo pridobival nove izkušnje glede novih, morda celo vsiljenih struktur – od očetov do uradnikov, karkoli želite – a zna biti, da ga to ne bo ustavilo. Ne predstavljam si, da bi strelca karkoli ustavilo. S pomočjo Jupitra, že natalno strelčevega vladarja, bo današnja Luna doživela prijeten stik, le spodbudo potrebuje, pa bo našla nove načine ekspanzije. Saj smo vendar v obdobju vodnarja!

Po popoldanskem Luninem zdravilnem srečanju s Kironom, s katerim bo svoje najgloblje potrebe zaključila v miru sama s seboj, se bodo zvečer vrnile bolj resne vibracije. Merkur bo v natančni konjunkciji s Saturnom ter zna biti, da bo naša dnevna dogodivščina, ki nam je dala krila, nekako padla na trša tla. Prilagajanja novim energijam bo treba uravnovesiti. Čakajo nas bodisi resne komunikacije, umski, študijski izzivi, obveznosti do drugih, bodisi resne notranje kontemplacije. Visoka je moč naše koncentracije, naše umske sposobnosti in besede so večje, natančnejše, ostrejše. Kako jih bomo izkoristili? Vodnarji bodo prvi navdihnjeni in osredotočeni ter bodo doživljali čisto nova videnja. Naj jih ne pozabijo, zdi se mi, da bi znala mejiti na genialnost. Zadajmo si res težke naloge, dobro jim bomo speljali in tisti valovi endorfinov nam bodo dobro deli.

In to ni vse za danes. Kajti čudovit zemeljski trigon med kraljico ljubezni Venero ter njenim kraljem Marsom se bo sklenil pod avreolo kozoroga in bika, tako zelo zemeljskih energij, da bo vsaka hiša, ki jo bosta zgradila, dobro stala. Kraljica ljubezni se je zresnila, njene potrebe so realne, njene želje praktične, njena čustva stabilna. Ko izbira, izbira zares. Mars, nov potnik v načeloma umirjenem, praktičnem, realnem, stabilnem biku, se je ta teden strgal z verige, na katero je bil prisilno priklenjen priklenjen zadnjih šest mesecev. Trmast kot oven se je trgal od energij svojih prednikov in njihovih strahov. Iskal je svoje kosti, saj jih je želel nazaj. Prav to. Njegovo tako imenovano anaretično 29 stopinjo v ovnu, ko se je razdivljal in si povsem nepričakovano, namesto da bi samo stopil skozi vrata, na vso moč – kot Robert de Niro v Pobesnelem biku ali Thomas Hardy v filmu Bojevnik – prebil pot, ki jo je sam izbral, pa četudi ga je potem bolela glava, naravnost skozi zid ter kooooončno, arogantno in samozavestno kot zna samo oven, sprostil vso frustrirano energijo in pokazal, da ga preizkušnjam navkljub v lanskem letu ni dotolkel ne Saturn in ne Pluton ter je še zmeraj sam svoj šef. Četudi malo na silo. Četudi malo bolj skromen. Kdo je star, utrujen, kdo ne zmore več, kdo, a? Am, priporočljivo bi bilo, da Mars varčuje energije, saj je že naslednji teden na sporedu finalno, izjemno napeto srečanje s Saturnom, s katerim hodita na resne debate in se znova razhajata že od prejšnjega poletja. Mlado in staro, ki si aktivno vsiljujeta novo dinamiko, nova pravila. Prihodnji teden se izzoveta. Nekaj bo počilo, nekaj fiksnega se bo zlomilo. Ampak zdaj ni trenutek za tovrstno skrb.

Danes naj bi se Mars ob eksaktnem trigonu z Venero končno malo umiril. Dajte mu v miru jesti, spati in ljubiti, kaj drugega napisati. Glede na to, da nas jutri, v nedeljo na nebu v veliko olajšanje ne čaka nič nepričakovanega ali neprijetnega, temveč le ena zdaj že malo utrujena energija Lune v strelcu, predvidoma zadovoljne z dogodivščinami sobotnega dne, ima Mars dva polna dneva za “te stvari”. Kaj ni lepo? Imejte se lepo.

Prejšnji članekVloženi jurčki
Naslednji članekGoveji zrezki v pikantni omaki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -