Sobota, 8. 5. 2021, Luna v ovnu hoče tu in zdaj

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro! Luna pada in je v ognjenem ovnu, ki se je prebudil v s soncem obsijan dan in je pripravljen, da uveljavi svojo voljo. Prvi preizkus bo imel že dopoldan, ko bo oblikoval kvadrat z Marsom v raku. Gre za dve kardinalni energiji, ki sta trčili in ju od trka boli glava. Prva hoče naprej, naprej v akcijo, druga je potegnila ročno in je nekoliko sramežljiva, morda celo malo prestrašena ter dela korak nazaj in se umika vase. Bolj kot prva napada, višji obrambni zid gradi druga.

Luna in Mars v kvadratu je skoraj zmeraj zgodba, ko naše čustvene reakcije proizvedejo razburjenje, povišane tone, domala željo po sporu, iz katerega zraste še večja odločnost, strast, tudi agresivnost. Luna s svojimi vročimi čustvi sanja o poti, na kateri bo s svojo odločnostjo in neposrednostjo dobila vse, kar si je zamislila, in to zdaj!, medtem ko Mars v občutljivem raku potrebuje nekaj več časa, da zaupa, se odloči in uveljavi svojo voljo.

Prepričali ga bomo z iskrenim izrazom želje, potrebe po bližini in besedami, da brez njega svojega najbolj intimnega kreativnega projekta ne moremo uresničiti. Dajmo mu vedeti, da je unikaten, edini, najboljši in da smo zanj pripravljeni storiti vse. Vsaj danes, ko si nekaj želimo, pa na poti srečujemo to senzibilno oviro, ki se ne bo premaknila kar tako.

Luna potrebuje informacije, na podlagi katerih bo primerno reagirala, in dobila jih bo, saj oblikuje sekstil s severnim Luninim vozlom v dvojčku. Oblikovala bo tudi konjunkcijo s Kironom v ovnu in bolečina glede nečesa (običajno zavrnitve, nesprejetosti, spomina na prastaro otroško bolečino) znova prihaja na prvo mesto. Bomo o nečem spregovorili, se pogumno soočili ali zbežali? Soočili, seveda, a z nežnostjo in pozornostjo.

Popoldanski sekstil Lune s Saturnom v vodnarju je tisti stabilizacijski aspekt, ki nas umirja, nam vrača vero vase, v razum in dejanja, ki smo jih na podlagi današnjih odločitev izpeljali. Daje nam strukturo, na kateri lahko gradimo še naprej, občutek, da smo storili prav in da vse skupaj ima smisel.

Da bi bilo dobro današnja čustva in odnose z drugimi sproti umirjati, pravi tudi Venera v biku, ki čez ves dan oblikuje kvadrat z Jupitrom v vodnarju. Nič grozno slabega se iz njunega srečanja ne more roditi, saj gre za dva dobrodušna planeta, ki pa danes zaradi kvadrata pretirava s svojimi potrebami in lakotami.

Danes je zadnji dan, kar Venera biva v biku, ko so njene ljubezenske, družabne želje povezane z občutki stabilnosti, umirjenosti, materialne varnosti, ko ji je lepše z nekom, ki ga že dolgo pozna in s katerim si deli iste vrednote ter je nova srečanja, novi ljudje ne zanimajo preveč. V današnjem kvadratu bodo dobile te potrebe še dodatni pospešek, a nečesa bo preveč. Morda samo hrane, ki si jo bomo s krožnika predolgo nosili v usta. Ali pa idej, predlogov, tudi takšnih nenavadnih in alternativnih, ki jih na zadnji stopinji vodnarja obilno trosi Jupiter.

Z jutrišnjim vstopom Venere v dvojčka se vse do 2. junija začenja obdobje, ko bomo delovali povsem drugače. Bivanje kraljice ljubezni, muze umetnosti, vsega, kar ugaja našim očem in dela svet lepši, bo dobilo novo perspektivo gledanja na svet. Zanimali nas bodo novi ljudje, s katerimi bodo pogovori tudi najbolj sproščeni, željni bomo družbe, razposajenosti, nagajivosti, poiskali si bomo nove hobije, se v interakcijah z ljudmi naučili novega jezika, novih simbolov, se podali v nove izkušnje. Bolj sproščene, spontane, lahkotne in tudi površne, morda plitke, raztresene na več strani sveta.

Užijmo današnji dan, Luna je ne glede na vse skušnjave sposobna umirjeno speljati to soboto. Največji izziv jo čaka jutri popoldan, ko bo oblikovala kvadrat s Plutonom, kar znova prinaša vročo kri. Lotimo se napornih, ustvarjalnih projektov. Bolj bodo naporni, bolj bomo uživali in se sprostili, ne da bi komurkoli škodili.

Srečno, potrpežljivo in lep dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -