Sobota, 6. 2. 2021, Venerine dogodivščine

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro, drago sobotno bralstvo. Naklonjeni so nam kar trije prosti dnevi, ki nam jih omogočajo kultura, France Prešern in dan njegove smrti. Slavimo ga in mu dajmo nekaj kulture nazaj. Le sosed naj bo mejak nenazadnje pomeni prizadevanje za čim boljšimi medčloveškimi odnosi.

Za kulturo v medsebojnih odnosih bosta danes v astrološkem svetu poleg energične in optimistične Lune v strelcu skrbela še Venera in Saturn. Njuna tesna konjunkcija bo skozi racionalne dogovore in poglede na prihodnost stabilizirala odnose. Kar je nujno za ohranjanje struktur in reda bo imelo prednost. Zmožni bomo pogovorov, ki prispevajo k novim pogledom na skupno pot. Glede na to, da se vse to dogaja v zračnem znamenju vodnarja in torej ima vpliv na naše komunikacijske sposobnosti, pogodbe, pravne zadeve, tudi potovanja, rezervacije počitnic nenazadnje, je resnično za uporabiti te pozitivne vibracije in naklonjenost Venere, ki se je pripravljena dogovarjati, četudi na račun svoje svobode, neodvisnosti, ki je zaradi izpostavljenih vodnarjevih energij do konca meseca še kako poudarjena.

In kot smo zapisali že včeraj, ponovimo še danes. Natančno jutri bo taista Venera izzvana in v neki točki bodisi samo vznemirjena bodisi kar katapultirana iz miru, ki ga bo dosegla danes, za kar bo poskrbel kvadrat z Uranom. Zato si res ni nalagati prevelikih bremen, obljub, kajti vse ne bodo uresničljive. Zavežimo se tistemu, kar nas uči modrosti sodelovanja, usklajevanja med željami in odgovornostmi, vendar v tej zavezi ne sme biti prisile.

Vodnar je znamenje svobode in k sreči tudi znamenje upanja, bik pa znamenje stabilnosti in avtoritete, ki deluje po določenih, uveljavljenih pravilih. Ta stabilnost se spreminja in k revoluciji nagnjene Uranove energije nam počasi, a vztrajno stresajo tla pod nogami. Prva analogija, ki se pojavi, nas lahko odpelje v mitološki svet Entov (če se jih kdo spomni iz Gospodarja prstanov …), ki so potrebovali dolgo, dolgo časa, da so se odločili na premik in prispevali svoj delež k bitki med dobrim in zlim. Pomembno je, da so se odločili in odločitev speljali. Je pa trajalo.

Uran tudi v nas povzroča določene premike in ta mesec bo sledilo še več odločitev, še več premikov. Kar ni samo destruktivno, temveč tudi konstruktivno. Premik namreč ni le plaz, ki se lahko sproži. Premik je tudi rešitev, ki ustavi ta drseči plaz. Tako da ti kvadrati ne prinašajo nujno destrukcijo, ampak ji raje recimo kreacijo.

Sobota je takšna, da jo velja nameniti iskanju harmonije ob upoštevanju osebnih meja. Luna bo potrebovala gibanje, bo pa s svojim entuziazmom prispevala k dobremu počutju, boljšemu, kot nam je bilo namenjeno pretekle dneve.

Srečno!

Luna: padajoča in v strelcu

Barve: temnejši odtenki jesenskih barv – od vijolične, modre, zelene, ki pomirjajo strelca, do rjavih in rumenih odtenkov, ki delujejo spodbujevalno.

Kamen: ametist, topaz, turkiz, citrin, bronzit

Dišave: sveže, zelene kot so melisa, cedra, brin

Prejšnji članekVložena mešana zelenjava
Naslednji članekDomač čokoladni puding
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -