Sobota, 5. 6. 2021, S čustveno in senzualno Luno v ovnu

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro v dan, za katerega že vemo, da bo precej naporen, če se bomo vpletli v igre moči. Opozicija Marsa v raku s Plutonom v kozorogu bo natančna zvečer, do takrat pa nas čaka nekaj preizkušenj, v katerih bo najbolje ohraniti distanciran, cool pristop.

Luna v ovnu bo imela danes kar nekaj dela sama s seboj. Dopoldan bo še čutila nekaj ravnovesja, ki ga ponuja že slaboten sekstil s Soncem v dvojčku. Tudi komunikativna bo ter bo s svojo odločnostjo retrogradnemu Merkurju v dvojčku ponudila priložnost, da se kar najbolj jasno izrazi, če že ima kaj za povedati.

Merkur je še vedno retrograden, danes zvečer oblikuje natančen kvadrat z Neptunom, kar ga že tako upočasnjenega dodatno dela še zmedenega, raztresenega, utrujenega, bolj usmerjenega vase, v svoj domišljijski svet kot pa dogajanje okoli sebe. Majhna podpora današnje Lune v ovnu, ki bo na moči med 16. in 20. uro, mu bo prižgala iskro, ki bo nekaj razsvetlila in vsaj za nekaj ur zjasnila sliko in prinesla bolj jasne komunikacije. Ogenj ima to pozitivno lastnost, da razkadi meglice, z bolj čistimi možgani pa je tudi lažje delovati. Če nam je, na primer, ostalo neopravljeno umsko delo, za katero minule dneve nismo imeli moči, je popoldan namenjen tudi temu.

Te pomirjajoče, spodbudne energije se spreminjajo proti večeru, ko bo Luna v ovnu oblikovala kvadrat s Plutonom in z Marsom, ki ju omenjamo že na začetku teksta in na njuno nasilno energijo opozarjamo že nekaj dni. Glede na pozne večerne ure ga bomo lahko tudi prespali, morda pozitivno uporabili za bolj senzualen večer, v najbolj radikalnem primeru pa bomo z njegovo pomočjo nekaj odrezali, se sprli in vrgli “bombo” v zrak.

Če potrebujemo tovrstno čistilno akcijo, odkrit konflikt med občutljivim, solzavim in vendar v akcijo usmerjenim Marsom v raku ter hladnokrvnim, discipliniranim, avtoritativnim, “jaz sem šef” Plutonom v kozorogu, kar je tudi konflikt med čustvi, domom, družino, torej Luno, ki je na splošno vladarica raka, in previdnim, oportunističnim, poslovnim raciem Saturna, na splošno vladarjem kozoroga, vidimo, da je prav hladnost in distanciranost tista, ki čustvenega raka najbolj prizadane.

Zakaj me ne ljubiš več? je vprašanje, ki bo ponekod skakalo v zrak. Počutili se bomo kot žrtev, ki je drugemu dala vse, še svojo dušo, sedaj pa prazna čaka, da njen vodnjak brez dna napolni oni drugi. Pretežka naloga za kogarkoli. Bolj prav bi bilo, če bi svojo dušo, svojo moč, ki smo jo podarili, dobili nazaj, si prizadevali, da bi ohranili celoto svojega bitja, našo integriteto, saj je to največ, kar imamo. Biti jaz.

Jutri zjutraj bo Luna že v biku, stabilna zemeljska čustva pa bosta podprla dva čudovita aspekta z vodnimi znamenji. Nekaj, česar se lahko veselimo, saj se lahko v objemu takšne energijske harmonije resnično spočijemo.

Srečno danes, kjerkoli že boste. Ne hitite, ne norite, življenje je prekratko, da bi ga veljalo zaradi brezglavosti zamuditi.

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekPecivo iz pšeničnega zdroba
Naslednji članekPita s skuto in makom
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -