Sobota, 31. 7. 2021, Nekaj trmoglavosti z Luno v biku

Morda vas zanima

- Oglas -

Od julija se poslavljamo z Luno v biku, ki danes oblikuje svoj kvadrat s Soncem v levu in še do večera ne bo imela miru, saj jo na njeni poti spremljata kvadrata z Merkurjem in zatem še Saturnom.

Danes je dan, ko se bomo počutili, kot da se prebujamo iz sanj. Luna v biku si želi miru, stabilnosti, varnosti, domačega okolja, kvadrat s Soncem v levu, ki si želi sija žarometov, priznanja, občudovanja, javnega življenja, pa nas sili v tako imenovano krizo zavesti, ko se zavemo, da so naše intimne želje v nasprotju in nesoglasju s potrebami našega jaza, ega. Ta aktivna energija lahko deluje zelo vznemirjujoče, v nas vzbudi bojevitost, trmoglavost, prehitro reagiranje, konfliktnost. Če se odločimo, da si vzamemo nekaj časa zase in se začasno umaknemo iz boja, si bomo naredili uslugo.

Luna v biku namreč oblikuje tudi kvadrat z Merkurjem v levu, ki prav tako išče odziv, interakcijo, le da to počne na način, ki Luni ne ugaja in ji ne prinaša miru. V tej situaciji, ko so čustva in besede v konfliktu, se je dobro spomniti, da izzivanje ljudi vodi v konflikt, ki se lahko slabo konča.

Popoldan namreč prinaša kvadrat s Saturnom, ob katerem bomo zaprli vrata svojega čustvenega sveta. Saturn nakazuje, da se bomo počutili omejene, na distanci, tudi neljubljene ali nevredne ljubezni. Ta hladnost, ki nas preveva, pa se bo zvečer segrela in stalila. Ko se bo Luna izvila iz tega ledenega oklepa, bo srečala Venero v devici in z njo oblikovala topli, zemeljski, prijateljski trigon. Uporabimo ga za krepitev medsebojnih odnosov in nenazadnje za stik s samim seboj, za uravnovešenje in notranji mir.

Proti večeru bosta natančna tudi dva sekstila, in sicer med Merkurjem in severnim Luninim vozlom, ki je naklonjen pogovorom in razumevajoči iskrenosti, ter med Soncem in severnim vozlom, ki Soncu v levu ne glede na konflikt z Luno prinaša pomembne, tudi poslovne informacije, ki bodo zadovoljile njegove potrebe po priznanju.

Sonce in Merkur jutri popoldan oblikujeta konjunkcijo v levu ter se združita v eno samo umsko, intelektualno moč, kar bo seveda izhajalo iz dogajanja današnjega dne. Glede na to, da bo v zgodbo skozi opozicijo vpleten tudi Saturn, bo ta intelektualna moč tudi trezna, racionalna, hladna ter nas lahko sooči s situacijami, katerim bomo rekli odločen “ne”.

Ne silimo z glavo skozi zid, sprejmimo omejitve, dolžnosti, pravila. Ob tem nam nikomur ni potrebno napovedati vojne, lahko pa se spustimo v debato in predložimo racionalne razloge, informacije, ki smo jih pridobili. Pogajanja nam morda celo uspejo.

V upanju, da boste dobro pluli skozi dan, srečno in lep dan!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekMatador
Naslednji članekLeteči kenguru
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -