Sobota, 30. 1. 2021, V obdobju retrogradnega Merkurja

Morda vas zanima

- Oglas -

Luna: padajoča in v devici.

Barve: odtenki rjave in zelene barve, tudi bela barva.

Kamen: žad, lapis lazuli, modri topaz, jantar, jaspis, karneol, ahat, ametist.

Dišave: lavanda, limonina trava, kokos, cedra, limona, kamilica, melisa.

Dobro jutro. Se še komu zdi, da je bila vožnja na januarskem vlaku ekstra hitra in kratka? V ponedeljek nas že čaka prestop na februarsko vlakovno kompozicijo, ki bo sredi meseca nadgradila do sedaj videno astrološko pokrajino s kvadratom med Saturnom in Uranom? Halo, vi tam zadaj? Privežite se! Zaenkrat so karte, s katerimi igra Saturn – torej oblast, avtoritete, pravila, ki jih postavljajo starejši, institucije okoli nas -, močnejše od Uranovih, ki je in bo med dolgoletnim potovanjem skozi bika v precej nelagodni poziciji in je podoben astronavtu, ki je moral raketo zamenjati s traktorjem, kar ga upočasnjuje v njegovih prizadevanjih za napredkom. Če se je astronavt naučil voziti raketo, se bo pa ja tudi traktor. Ampak traktor proti računalniku … Ej, ti, omejeni človek, Uran ima vizije, ki nas bodo presenetile.

Možno je, da Uran traktor tako modernizira, da bo letel, sam oral, igral šah in se zraven šel še hekerstvo nad Saturnovo vladavino digitalnih ukazov. Traktor lahko tudi pripelješ pred vrtce, šole, fakultete, če omenim samo idejo, ki je seveda ni treba posnemati, in tam izkažeš neposlušnost Saturnu. Francozi, znani uporniki zoper sisteme, bi to že storili … Skratka, imejmo vero v uranovske energije, da se bodo domislile načinov, kako ubraniti vrednote, ki smo jih gradili v preteklosti in jih danes nekateri hočejo predstaviti kot zaostale ter jim za vrat že diha novoodkriti fašizem, ki se znova hoče predstavljati kot napredna rešitev vseh naših težav. Ne, fašizem ne sodi v novo dobo in naj nas prepričevanje Saturna, ki trenutno širi samo strah, zmedo, pri ljudeh vzbuja bes, kar ga spravlja v zadovoljstvo in mu tistega lebdečega, samozadovoljnega nasmeška kar ne izbriše z obraza, ne zavede. Že 17. februarja bomo imeli priložnost, da občutimo prvo od treh letošnjih kulminacij spora obeh planetov. Bi to lahko bila vseslovenska vstaja za odprtje šol in fakultet?

Mercury Retrograde October 2020
Retrogradno gibanje Merkurja

Na februarski vlak bomo s seboj popeljali tudi retrogradnega Merkurja v vodnarju, ki je danes – gledano z Zemlje – spremenil smer svojega gibanja in nas bo do 21. februarja usmerjal v preizpraševanja minulih komunikacij, tako ustnih kot pisnih. Merkurja čaka nekaj zanimivih odkritij in prebliskov, sposoben je poslušati, razumeti in odrezati, največ izzivov pa bodo z njim imeli rojeni v znamenjih bika, leva, škorpijona in vodnarja, saj bo Merkur zahteval prilagajanje informacijam, ki jih bo pridobil ali oddal. Kdor ne bo imel sposobnosti, da se vsaj malo prilagodi, napreduje, odpove kakšni premalo fleksibilni ideji, misli, načinu razmišljanja nenazadnje, bo … ostal živ, seveda, a tudi opeharjen izkušnje, ki je namenjena temu, da nekaj ozavestimo in se premaknemo naprej.

Današnji dan ni namenjen akciji in hitenju, temveč počitku, pospravljanju omar in lastnih misli, organizaciji načrtov, ki smo si jih zadali, saj jih vendar želimo uresničiti, mar ne? V pozitivnem odnosu z Uranom bo imela Luna navdih za delovanje, jutri pa bo tudi ona utrujena in ji svetujemo, naj počiva, kolikor se da, ter si privošči blagostanje za telo in dušo. Od kopeli do sprehoda in zdrave hrane.

Srečno!

Prejšnji članekOmbolo v testu s tartufato
Naslednji članekKuhan riž
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -