Sobota, 28. 5. 2021, Ljubezen lahko tudi boli

Morda vas zanima

- Oglas -

Dober dan in najprej srečno z današnjim dnevom. Na nebu imamo vztrajno, načelno in trmasto Luno v kozorogu, ki se sooča z Marsom in Plutonom, ter Venero, ki je danes zjutraj dohitela Merkurja, povsem pripravljenega in pečenega, da pove kaj lepega, zatem pa ponikne, saj v nedeljo začenja svoj retrogradni ciklus.

Pester dan, v katerega gremo lepo po vrsti.

Jutro nas bo pričakalo s konjunkcijo Venere in Merkurja ter navdihom, da nekaj lepega povemo, napišemo, nujno sporočimo naprej. Ta navdih nas bo zaradi počasnejšega gibanja obeh planetov držal pod vplivom ves ljubi dan. Zavedajmo se, da danes komunikacija veliko pomeni, lahko boža dušo, potolaži srce, obenem pa v sebi nosi opozorilo, da je ne vzamimo čisto zares. Ne bo prinesla konkretne rezultate, ne bomo takoj napredovali na neko novo stopnjo razvoja odnosov, denarnih ali ljubezenskih, vseeno. Merkur je zgolj dobil priložnost, da spregovori v dobri družbi o dobrih stvareh. V nedeljo ga bo veter odnesel nazaj v preteklost.

Svoje retrogradno gibanje bo začel na 24 stopinji dvojčka in ga sklenil 23. junija na 16 stopinji tega zračnega, živahnega znamenja. Z lučjo bo svetil in raziskoval tisto, kar je doživel od 15. maja naprej in bo svojo sklepno besedo povedal šele 8/9. julija, ko bo dosegel isto stopinjo, isto točko razvoja, s katere v nedeljo obrača hrbet novim projektom ter zaključuje stare zadeve.

Njegova največja ovira na tej poti je ponavljajoči se kvadrat z Neptunom v ribah, ki mu pač ni za verjeti, da bo s svojo inspiracijo Merkurju pomagal do natančnih informacij. Prej nasprotno. Zelo lepo zna zavesti Merkurja v napačne interpretacije, saj mu ponuja napačna dejstva, povzroča zmedeno komuniciranje, spodbuja izgubljanje in iskanje stvari, napačne nakupe, tudi leporečenje, romantično ubesedovanje, kreativno delo, val inspiracije. Ločiti zrnje od plev bo bistveno. Naj nas ne preseneti morda melanholična, otožna energija, ki bo ena takšna osrednja nit tega obdobja.

Merkur ima torej danes priložnost, da ljubeznivo spregovori. Luna v kozorogu, od katere smo se oddaljili in se k njej vračamo, pa pravi, da je povsem pripravljena na izzive dneva. Popoldan bo rogove nastavila Marsu v raku, s katerim oblikujeta opozicijo in obujata stari ritual napetosti in popuščanja. Že včeraj smo omenili, da gre za soočenje kardinalnih energij, znanih po tem, da so iniciatorji sprememb. Na eni strani imamo racionalna, poslovna čustva ambiciozne Lune v kozorogu, na povsem nasprotni pa nežnega, ranljivega, užaljenega Marsa, ki ni prepričan vase, a si vendar želi uveljaviti svojo voljo in željo po dinamiki, delovanju. V jezi nas lahko tudi zgrabi in s klešči poškoduje, zato previdno v opravkih z moškim spolom. Nočemo biti seksistični in črno-beli, dejstvo pa je, da so moške energije ali okolja, v katerih prevladuje testosteron (cesta, šport), gnezdo potencialnega spora, konflikta in tudi nasilja.

Sekstil z Neptunom bo omilil napete energije, jih ravno prav namočil, da bodo postale bolj voljne. Glede na to, da imamo že v ponedeljek aktiven trigon med Marsom in Neptunom, akcijo in višjo inspiracijo, bo Luna danes povezovalni člen med temi nastajajočimi nežnimi, harmoničnimi energijami, če le ne bo preveč trmasta in ukazovalna, temveč ženstveno modra. Pomagal ji bo trigon z Lilith v biku, s katerim bo znala uveljaviti prav vsako željo. Njena želja postaja ukaz.

Kaj bo zvečer storila z napeto konjunkcijo s Plutonom, naj se odloči sama. Odvisno je, seveda, v kakšni situacijo se bo znašla. Če bo že spala, ji bo lažje in ne bo tarča svojih eksplozivnih, s strastjo in jezo pomešanih emocij. To ni aspekt, s katerim se gre igrati, saj so čustva premočna in če nimajo načina, da se izrazijo in naletijo na pozitiven odziv, zlahka koga ranijo. Premislite, preden se odzovete.

Glede na našteto stojimo tam nekje do kolen v sodu smodnika, vrvico in vžigalnik pa sami držimo v rokah. Odločitve so naše, tudi iz soda lahko izstopimo. Res zanimiv dan zanimivih doživljajev, če si jih dovolimo.

Srečno!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -