Sobota, 27. 3. 2021, Hrana in ljubezen

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Z oblačno soboto, ki prinaša še premik ure in rastočo Luno v devici, ki čez dan oblikuje opozicijo z Merkurjem in Neptunom, v njeno zgodbo pa se na pozitiven način vmešava še Lilith, vstopamo v dan, ki ga zaznamujejo tako sanjavost, zmedenost in možna izgubljenost kot tudi sposobnost, da ob spodbudi odločne ženske energije spregovorimo o “prepovedanih” zadevah, izgovorimo svoje najbolj skrite želje in jih spremenimo v senzualno stvarnost. Kar se ne sliši slabo, če vemo, kaj hočemo.

Jutro se začenja z opozicijo Lune in Merkurja, torej z napetostjo med čustvi in besedami. Čustveni svet Lune v devici ima rad, da so mu stvari jasne. Pomirjajo jo red, urejenost bivalnega okolja, konkretne naloge in skrb za druge, analitični pogovori, v katerih lahko razišče vse hipotetične smeri razvoja nekega odnosa.

V to njeno racionalno čustvenost vstopa Merkur v ribah in prinaša nekaj zmede. Kar bo slišala iz njegovih ust, ji ne bo prav ničesar pojasnilo. Kar ji bo predlagal, je ne bo prepričalo. Njegove besede so tako daleč od njenega dojemanja svarnosti, da se komunikacija še nikoli ni zdela tako “prazna”.

V tovrstni situaciji izmenjave energij med devico in ribo nam bo odločno pomagala čvrsta Lilith v biku, ki bo Luni in Merkurju priskočila na pomoč. Lilith danes pozna srednjo pot med konfuzijo in racionalnostjo, le priklopiti se moramo in uporabiti njeno sposobnost, da smo odkriti, neposredni in brez strahu. Kajti le česa bi se imeli bati? Tako, racionalno gledano. Besede so resda lahko orožje, ki rani. Vendar kaže, da se to danes ne bo zgodilo. Navkljub pretirani občutljivosti popoldanske opozicije med Luno in Neptunom.

Pod večer se bo namreč aktiviral natančen sekstil med Merkurjem in Lilith, ki je v tako zmedenem dnevu resnično dobrodošel. Komunikacija s tem aspektom pridobiva na moči, besede postajajo otipljive in zapeljive, rojevajo se misli, ki so senzualne, čutne in vodijo tudi k takšnim dejanjem. Je potrebno še kaj povedati, razen da se velja prepustiti objemu in njegovi blagodejnosti? Zdi se mi, da je vse jasno.

Pred jutrišnjo polno Luno v tehtnici se danes velja spočiti, sprostiti, si skuhati zdravo, po možnosti zeleno hrano, se prepustiti glasbi, filmom, seveda tudi naravi ter izkoristiti priložnost, ki jo ponuja Lilith. Naša srednja poti danes vodi skozi bika in njegov čutni svet. Ni slabo za oblačno in muhasto soboto.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -