Sobota, 17. 4. 2021, Med zabavo in psihološko kriminalko

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Luna je v dvojčku in raste, aktivna sta Merkur in Mars, ki sprejemata vplive Jupitra in Plutona. S plutonijanskimi temami smo se srečali že včeraj ter jih skušali ozavestiti. Morda nam je uspelo razumeti, kaj nas je pripeljalo do trenutka, ko smo hoteli sprožiti detonator. Morda smo se tudi pravočasno ustavili. Kdor želi ponoviti vajo, ga vljudno vabim k branju včerajšnjega Zvezdnega namiga, kjer dvigujemo pokrovko s teh podzemnih ekonom loncev, v katerih brbotajo razni potlačeni spomini, projekcije in spremljajoča čustva.

Nadaljujmo z dobrim delom na sebi in okoli sebe. Če imamo srečo, v družbi razumevajočih, simpatičnih ljudi, ki nas poznajo in s katerimi bodo imele današnje debate smisel.

Jutro se je zbudilo s kvadratom Lune in Neptuna, ko so čustva zmedena, besede pa nejasne in zasanjane. Jutranja iluzija bo kmalu imela svoj reality check, saj bo meglo odgnal jasni, odločni Merkur v ovnu, Mars pa bo z Jupitrom oblikoval trigon in nam dal pozitiven, res odličen jutranji začetek.

Vpliv in način, kako Merkur z njo komunicira, bo Luno navdušil in bo čisto dekliško poskočna. Še bolj bo vesela, ko bo njeno navdušenje razpihal trigon z Jupitrom. Vse se bo zdelo možno, ideje se bodo kar množile, plani sami pisali, besede bo veter razpihoval na vse strani sveta, naj se le sliši to žuboreče veselje.

Sledila bo konjunkcija Lune z Marsom in sekstil s Soncem. Samozavest in usklajeno delovanje z okoljem se bo kar nadaljevalo, vse se bo dogajalo samo od sebe. Čisti doping pozitivnosti.

Ali lahko to živahno delovanje sploh kaj ustavi? Prva bo iz igre izstopila Luna sama, saj ob 17. uri pride v prazen tek ter v znamenje raka vstopi šele ob 21.25. Vso govorjenje in načrtovanje in delovanje jo je utrudilo ter je čustveno prazna. V to prazno časovnico pa vstopita sekstila, ki ju Merkur oblikuje z Jupitrom in Marsom, medtem ko se bo tisti strašni kvadrat Merkurja in Plutona, ko besede lahko zelo bolijo in iz jeze ali strahu zrušijo vse, kar smo gradili, oblikoval še vse do polnoči.

Nadzor in strah sta torej tista dva kamna, na katera velja biti pozoren. Zna biti, da nas bo nekaj povsem nepričakovano vrglo iz naše orbite, iz načrtov, ki so se že zdeli samoumevni, ter nam vzbudilo bes in močan nagon, da vseeno naredimo po svoje. To bodo trenutki, ko ne gre ničesar doseči na silo.

Morda bi bilo najbolje dramo, ki se odvija v nas, projecirati v večerni film, recimo kriminalko, ob kateri lahko v ustrezni družbi z nekaj distance in brez vzpostavljanja nadzora, kdo ima prav in kaj se skriva za tem, kar se je pravkar povedalo, predebatiramo raznolika človeška (naša) čustva.

Sobota je res odličen dan za prijateljske stike in debate, poglobljene do kosti, kjer pa se zavestno izogibamo, da bi naš prav uveljavljali kot edini prav in bi ljudi kaznovali zgolj zato, ker se ne strinjajo. Če nas to frustrira, je trenutek primeren za debato s samim seboj.

Srečno in lep dan! Odprti smo za nasvete.

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -