Sobota, 13. 2. 2021, Zaigraj še enkrat, gospod

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro. Burja piha, mraz sega do kosti in le najbolj predrzni, pogumni in samosvoji bodo v današnjem dnevu svojo željo po dinamiki izkazovali na prostem. Dan je z Luno v ribah, ki je še dodatno poudarjena zaradi sekstila med Marsom v biku in Neptunom v ribah, bolj naklonjen temu, kar trenutno počnem. Poslušam Chick Corea in se pripravljam, da zapišem svoje slovo in razloge, zakaj mi je v srcu. Zelo ribja stvar, saj ima opravka z nostalgijo in romantiziranjem starih časov, obenem pa zaradi pozitivnih glasbenih vibracij krepi srčno čakro.

Luna je danes tako pozitivno naravnana, da nam po izjemno dinamičnem tednu ne bo nič jasno. Sekstil z Lilith, sekstil z Marsom in sekstil z Neptunom ji dajejo predrznost, da je samosvoja, aktivna v zasledovanju željenega cilja in intuitivna do zadnje globine svojega oceana. Ribje in bikovske energije znajo dobro sodelovati, če se usmerijo v nekaj konkretnega. Če sledite navdihu, boste vedeli, kaj in kam in kako.

Mentalne energije, ki so trenutno v domeni retrogradnega Merkurja v zračnem, vetrovnem vodnarju, so prav tako izrazite. Vodnar ni vedno v stiku s svojo emocionalno platjo in ga zna današnja konjunkcija s sorodno mislečo in čutečo Venero prijetno presenetiti. Prav ta distanciranost, ki je seveda prej prijateljsko naravnana kot strastno čustvena, bo retrogradnemu Merkurju, ki trenutno preizprašuje svoja minula dejanja, besede, komunikacijske povezave, pomagala, da se z nekom, ki mu daje prijetne občutke in mu zaupa, poveže v ploden pogovor. Spraševanje je še posebej dovoljeno in prav ta komunikacijska izmenjava z Venero je pomemben trenutek Merkurjevega ponovnega potovanja po delu poti, ki jo je zadnje tedne prepotoval.

Če danes imamo ob sebi nekoga, s katerim lahko varno, iskreno potujemo skozi mentalne pokrajine naših misli, imamo veliko srečo in dajmo se tega zavedati.

Jutri dopoldan, ko boste mogoče nekateri omenili Valentina, ki je tudi asteroid na nebu in vlada platonskim ljubezenskim odnosom, bo Luna oblikovala še svoj zadnji sekstil, seveda s Plutonom, kar je globok pogled v oči in priznanje naklonjenosti, ki ne potrebuje besed. Zatem bo Luna legla na svojo magično letečo preprogo in počivala vse do 17. ure, ko bo priletela na novo postajo in začutila ovnovski ogenj. A je treba še kaj dodati? Če je nekje nekdo, ga primite pod roko. Če ga ni, sami sebi stojte ob strani. (Se opravičujem za rimo, je zgolj naivno pozitivna).

Čeprav so fiksne energije še vedno poudarjene in smo vse bližje 17. 2., ko nas zna presenetiti učinek delovanja kvadrata med Saturnom in Uranom, je vikend naklonjen tudi nekim drugim občutkom, bolj nežnim in subtilnim.

Dobro jutro, svet, privoščite si danes svojo pravico do romantike.

Play it again, please, mister Chick Corea!

Prejšnji članekBazilika
Naslednji članekAjdove palačinke s porom
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -