Sobota, 10. 4. 2021, Z ovnom do cilja

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Luna je padajoča in v ovnu. Smo v njeni najtemnejši, najmanj delujoči fazi, saj Luna vzhaja in zahaja skupaj s Soncem ter Zemlji kaže svojo neosvetljeno polovico. Ta konjunkcija bo natančna jutri zvečer, ko bomo obeležili rojstvo mlade Lune. Je kot trenutek, ko v knjigi obrnemo stran z novim poglavjem. Čeprav se zgodba navezuje na predhodno branje, se poglavje začne s povsem novo vsebino. In takšno zgodbo, novo in svežo, si želi mlada Luna v ovnu. Zgodbo o novih začetkih.

Ampak veste kaj? Danes še ni dan mlade Lune. Danes je Luna še padajoča in četudi bi se impulzivnemu ovnu zdelo, da lahko prosto skaklja po travniku in trklja z rogovi, bi mu prej veljalo povedati, naj se vsaj malo umiri in ne izziva nesreč, saj ga jutri čaka polna doza aktivnosti. Danes imajo planeti za povedati še kaj, kar je onstran impulzivnosti in odnosa “jaz sem prvi”.

V dan vstopamo s trigonom Saturna v vodnarju in severnega Luninega vozla v dvojčku, ki smo ga lahko veseli, saj so nam cilji in pot do njih znova bolj jasni. To ni pot brez odgovornosti, resnosti, upoštevanja pravil, je pa Saturn pod vplivom pomembnih informacij popustil svoj omejujoči prijem, se prilagodil ter nam prihaja naproti. Je to povezano tudi s sproščanjem meja, z ukinitvijo policijske ure in s sodbo ustavnega sodišča, da so nam bile kratene pravice? Morda res, drži pa tudi, da aspekti kažejo, da se bo junija ob vnovičnem natančnem kvadratu Saturna in Urana vrvica znova zategovala ter bo napetost med oblastjo in ljudstvom spet večja.

Dan zaznamujeta tudi sekstil Merkurja v ovnu in severnega Luninega vozla ter Merkurjev sekstil s Saturnom. Glavni igralci so se dogovorili, kako naprej. Informacije in komunikacije so usklajene in jih lahko uporabimo v svoj prid. Naglašena je resnost, odgovornost, reševanje poslovnih ali šolskih, študijskih stvari, vztrajnost, ki obrodi sadove. Kdor potrebuje voljo za mentalne napore, jo ima sedaj pred seboj, da jo uporabi.

In da dan ne bi bil čisto resen, še posebej, ker smo Luno v ovnu dali v ogrado, je tukaj za konec dneva sekstil Venere v ovnu in Jupitra v vodnarju. O, ja. Kraljica ljubezni prejme dozo optimizma, priložnost ekspanzije, navdušenja. Pa saj bi tudi ona najraje kar skakala v zrak tako ognjeno ovnovsko razpoložena. Čustvene potrebe Lune smo omejili, ampak naše ljubezenske želje prejemajo zeleno luč. To je eno takšno majhno veliko darilo, ki pa ga moramo v roke vzeti karseda previdno. Prikimamo mu, se zahvalimo, zaigramo, zaplešemo, se smejimo, ampak brez posesivnih, ljubosumnih pričakovanj.

Kajti … jutri se bo ta ista Venera srečala s Plutonom, njun kvadrat pa je nekaj, kar Venerin optimizem in navdušenje omejuje ter mu ne da prav dihati. Ljubezenski, dejansko bolj z občutki ujetosti in odvisnosti zaznamovani odnosi so nekaj, kar Venera v ovnu ne prenaša. Bodimo torej pozorni ob današnji dozi cukra, ki lahko že jutri postane močan diabetes. Naj se prvotno navdušenje malo omeji in naj obljuba ne postane težka veriga. Aja, ne bodimo presenečeni, če se te dni pojavi nekdo, ki sodi v preteklost. Lahko ga kaj vprašate, kaj razjasnite ter ga ob koncu pogovora tja tudi vrnete. V preteklosti.

Še kaj? Ne, za danes bo dovolj. Previdno na cesti in v medsebojnih odnosih. Tudi če ne vozimo 160 kilometrov na uro in tudi če nas na semaforju ustavi rdeča luč in tudi če tisti pred nami ne spelje tako hitro, kot se nam mudi, bomo na cilj prispeli. To bi nam lahko bilo dovolj.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekIngver
Naslednji članekKrhko testo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -