Retrogradni Saturn – 23. 5. do 12. 10. 2021

Morda vas zanima

- Oglas -

Retrogradni Saturn vedno vzbuja nekaj strahu, s strahom pa se je najbolje soočiti. Poskusimo razumeti, v kakšno obdobje vstopamo in kaj nam prinaša.

V nedeljo ob 11.19 bo Saturn, ki je v vodnarju, spremenil smer svojega gibanja in za pet mesecev postal retrograden. Saturn je vsako leto nekaj mesecev v retrogradnem stanju. Še je živ spomin na lansko leto, ko je potoval skozi kozoroga in delal konjunkcijo s Plutonom, njuno slabo energijo pa je še dodatno razpihoval Jupiter, prav tako v kozorogu. Kar spomnimo se šestmesečnega potovanja Marsa skozi znamenje ovna, ko je hotel, oh kako hotel naprej, pa ni zmogel.

Blokada iz kozoroga, ki je zahteval, ukazal, naj se držimo tradicije, navodil, izpolnjujemo obveznosti, ubogamo avtoritete, se dobesedno ustavimo, je bila premočna. Teh napornih, težkih, omejevalnih energij, ko se ni nič premaknilo nikamor, Saturn letos ne bo čutil. Aleluja!

Svojo retrogradno pot bo začel na 13 stopinji vodnarja in jo 12. oktobra končal na 6 stopinji. Sprehodil se bo skozi obdobje, ki smo ga že dali skozi od 14. februarja naprej do danes ter še enkrat testiral naše načrte, poti, odločitve ter preverjal, ali rastejo na realni podlagi.

Njegov učinek bodo seveda najbolj čutili rojeni na začetku znamenj vodnarja, bika, leva in škorpijona. Od vsakega bo zahteval, naj se zresni, prevzame odgovornost, sooči s svojimi strahovi in naredi “pravilno”, torej najbolj moralno in etično stvar. S Saturnom je dobro sodelovati, čeprav zna biti sila naporno in zahteva veliko potrpežljivosti. Vsak njegov korak je namreč pretehtan in po vodnarsko usklajen z višjimi univerzalnimi zakoni. Kdor dela “pravo” stvar, je nagrajen, kdor se upira spremembi, nadse grmadi skale, ki ne spodbujajo njegovo osebnostno rast in razvijajo le grenkobo in obžalovanje.

Kaj se nam je dogajalo od 14. februarja do danes, vemo najbolje sami. Odločitve, ki so padale, in poti, ki smo jih ubirali, so nam sneli še zadnja rožnata očala in sprijazniti smo se morali z resnico. Ne glede na to smo se premikali naprej in še se bomo.

Saturn bo v nedeljo v veliko lepšem položaju, kot je bil lani ob svoji retrogradni in splošni poti. Več čustvenosti in topline bo v njem, več razumevanja, sposoben bo kompromisov, znal bo poslušati, zanimali ga bodo stabilni, dolgotrajni ljubezenski odnosi. Res dobre harmonične aspekte mu v popotnico pošiljajo zračni Merkur, Venera in severni Lunin vozel v dvojčku ter še Luna v tehtnici, zraven pa je tudi Kiron v ovnu. Kot da kličejo: “Hej, Saturn, ne pozabi na človeka. Daj nam dihati!”

Ko bo oktobra znova v direktnem gibanju, bo prav tako v naklonjenem odnosu z Merkurjem v tehtnici in Venero v strelcu ter še z Lilith, ki bo takrat že v znamenju dvojčka. Pričakovati je, da bomo z našimi odločitvami in zrelostjo, ki so nam jih izkušnje dale, vstopili v prijetno jesen.

Edini izziv na Saturnovi poti ostaja kvadrat z Uranom, naša stalnica do konca leta 2022 in podoba nestabilne stabilnosti. Uran je trenutno v obdobju notranjega miru, a bo že 15. junija v natančnem kvadratu srečal Mojstra ceremonij, Vladarja časa, Človeka z gore – gospoda Saturna. Gre za ponovno srečanje.

Ko je Uran nazadnje skušal pretrgati verige s Saturnom, se je pisal 17. februar letos in ni nam bilo lahko. Upali smo na hitro rešitev neke dolge zgodbe, ki se je vlekla in se še vedno vleče. Saturn se vrača, morda takrat nečesa ni dobro slišal, morda so bile njegove besede hladne in si morda je premislil ali pa si želi premisliti, je pa retrograden ter bolj počasen v svojem dojemanju in tudi reagiranju.

Saturn je lahko oče, starejši partner ali prijatelj, učitelj, sodnik, duhovnik in seveda izkušen politik. Tokrat bo skozi kvadrat, konfrontacijo torej znal bolje prisluhniti Uranu, ki v tej zgodbi predstavlja družino, ki hoče na dopust ali pa veliko skupino navadnih ljudi, željnih druženja.

Junij zna prinesti še večje nasprotovanje omejitvam, ki jih ljudje trenutno doživljajo in še večjo željo po svobodi, dihanju, premikanju. Uran bo v konjunkciji s Pallas Ateno, ki je modrost, zahteval od Saturna, naj se umiri s svojimi zahtevami. Upor skozi pravico do dopustovanja je nekaj, kar se zdi zelo verjetno in primerno času.

Komunikacija je nujna, zna pa biti, da bomo morali zaradi retrogradnega Merkurja v dvojčku veliko pojasnjevati in ponavljati, preden bomo razumljeni. Vzamimo si čas za izmenjavo mnenj – tako med oblastjo in ljudstvom kot z našimi lastnimi domačimi avtoritetami pod isto streho. Spodbuda gre zrelim, prijateljskim odnosom in komunikacijam. Najbolj bo prikrajšana Luna v levu, ki bo 15. junija močno izzvana. Čustva bodo dramatična, turbulentna, nekaj čustvenega znamo iz svojega življenja tudi odrezati.

Saturn bo zadnje dneve junija in v začetku julija v izzivalni opoziciji z Marsom v levu, zatem z Venero, ampak bosta oba ljubimca srečanje preživela. Avgusta bo dobro sodeloval s planeti v devici (Venera in Mars), septembra pa bo potoval prav zlagoma.

Sklepna misel ob retrogradnem Saturnu v vodnarju bi bila, da se bo z njim dalo delati in sodelovati. Če se bomo junija bojevali za pravico do dopusta, se bomo julija za naše pomembne odnose. Predvsem pa sprejemajmo odgovornosti za svoja dejanja in jih preobrazimo v zmagoslavje volje, vizije in vztrajnosti.

Če vas še kaj zanima in imate osebno vprašanje, pišite na alenka@znam.si.

Srečno!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -