Ponedeljek, 8. 3. 2021, Ne pozabi dneva žena

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Luna, ženski arhetip, danes iz kozoroga nazdravlja 8. marcu in dnevu žena ter temu mednarodnemu prazniku daje resen, a tudi nežen navdih. O tednu, ki je pred nami, lahko povemo, da vsaj skozi astrološke vplive prinaša notranji mir in zadovoljstvo, kakršnega že lep čas nismo vajeni. Če smo doslej sledili smernicam in se pogumno soočali z vsem, kar nam je prihajalo naproti, se temu ne upirali, pač pa ohranjali pretočnost, fleksibilnost in se obnašali kot voda, ki teče ne glede na ovire, prinaša teden nagrado, o kateri smo lahko doslej samo sanjali. Velike besede se mi zapisujejo in naj jim bo čvrsta Luna v kozorogu dobra botra.

Njena pot je namreč danes povsem neovirana. Si predstavljate? Dan grez ovir. To velja preizkusiti v praksi in verjeti življenju. Jutro nas je zbudilo s sekstilom Lune in Venere ter se nadaljuje z Luninim trigonom z Lilith. Ženske energije so čudovite in usklajene. Praktično, racionalno, skrbno, odgovorno Luno oblivajo nežni valovi Venere v ribah in ji šepetajo, da se lahko zanese na notranjo moč in da je lahko v svoji moči tudi nežna, prijazna, sočutna, nenazadnje romantična, vedno malo zaljubljena, vedno muza. In da to dobro dene. Še Lilith, najbolj odločna, emancipirana in samovoljna med ženami, je zadovoljna ter nam daje odločnost in pogumno spodbuja pot do samostojnih odločitev. Sodelovanje med ženskami nasploh bi nam lahko bilo danes za dober vzgled.

Če k dobrim aspektom dodamo Lunin sekstil s Soncem, kjer so odprta vrata prijateljskega sodelovanja z moškim spolom, ter zatem še sekstil z Neptunom, ki bo v veljavi vse do 17.30, je razlogov, da dan končamo v miru in z občutkom, da tisto nekaj rožnatega na obzorju ni fatamorgana, še več.

Povsem možno je, da se nam bo te dni duša spočila. Ko na hitro pogledamo dogajanje do konca tedna, je jasno, da je v ospredju voda s ščepcem magije. It’s a kind of magic … Kdor ne mara ribjih energij in meni, da so zgolj solzave in utopično sanjaške, moje sožalje. Tudi ta teden bo minil in energije se bodo spremenile. Kdor še verjame v dobro in lepo, vabljen, naj na široko odpre vrata.

Magija, ki jo za zaključek dneva prinaša Lunin sekstil z Neptunom, se jutri nadaljuje s konjunkcijo Sonca in Neptuna, torej domala transcendentalnim, nadvse ljubečim, univerzalno navdihujočim aspektom, ki bi lahko zgladil naše medsebojne odnose ter prinesel novo upanje o sobivanju, nakar postopoma pridemo do čisto nore sobote z mlado Luno v ribah v fantastično dobrih odnosih s planetarnimi sosedami ter še konjunkcijo Venere in Neptuna, ki je absolutna romantika ob svečah, branje poezije, gledanje sončnega zahoda in ves ta za nekatere kič, za druge božanski navdih.

Po eni strani je kar smešno, kaj nam na pladnju ponuja ta teden. Ampak tem energijam se ni za smejati, saj so nam namenjene v uživanje. Zaslužimo si jih, drugače ne bi bile tu pred nami. It’s a kind of magic, pojejo The Queen. Napolnite zrak z nekaj dobre glasbe, najbolj navihane ribe plešejo že zgodaj zjutraj.

Srečno!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -