Ponedeljek, 3. 5. 2021, Trmasta Luna v vodnarju

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Luna pada in je v vodnarju, pred njo pa je izzivalen, naporen dan, kar bomo čutili zlasti po opoldnevu. Kvadrat z Uranom (uveljavljanje lastne volje, upiranje tradiciji, tudi iz trme), konjunkcija s Saturnom (soočenje z odgovornostjo in omejitvami, čiustvena ohladitev) in večerni kvadrat s Soncem (preverjanje, kaj med našimi željami je dejansko uresničljivo in pomembno) nas ne bodo pustili ravnodušne.

Še Sonce, ki predstavlja naš jaz, je danes v kvadratu s Saturnim in morali bomo preklopiti v samozadostnost, samodisciplino in biti sam svoj šef.

Ovire, ki jih bomo srečevali po poti, nas bodo prisilile v iskanje novih rešitev, soočili se bomo z realnostjo in odgovornostjo ter se zanesli sami nase. Kar ni slabo, saj bo iz tega zraslo zavedanje, da zmoremo. Fiksni planeti, ki danes prevladujejo in se medsebojno konfrontirajo, še enkrat opozarjajo, da je v prepoznavanju statičnih vzorcev, ki nas ovirajo in jih s seboj nosimo kot nepotrebno breme, ter v zmožnosti, da nekaj odvržemo in se tako olajšani lažje prilagodimo novim situacijam, ključ do uspeha.

Merkur, ki predstavlja naše komunikacije, je danes na svoji zadnji stopinji bika in oblikuje kvadrat z Jupitrom v vodnarju (pogovori, besede bodo napihnjene, preveč bodo obljubljale in dejansko se ne bomo najbolje razumeli, slišali oziroma bomo v skušnjavi, da bi tisto, kar se je povedalo, napačno, preoptimistično interpretirali), jutri pa vstopa v dvojčka, kjer bo ostal vse do 11. julija.

11. julija? Zakaj tako dolgo, če vemo, da Merkur za pot skozi eno znamenje v povprečju potrebuje tri tedne in ne kar dva meseca? Zato, ker bo konec meseca, 29. maja, Merkur začel svojo retrogradno fazo. Aha, pa bomo kmalu spet tam, ko bomo imeli občutek, da smo nekaj pozabili povedati, narediti, podpisati, prebrati, ko se bomo vračali po poti nazaj in preverjali informacije, pogovore, zgodbe, pogodbe, načrte, ki smo jih delali, obljube, ki smo jih dali.

Sicer pa je Merkur v dvojčku dobrodošel, saj se nahaja v znamenju, ki mu vlada in ga najbolje razume. Misli so hitre, besede tudi, učenje je lažje, radovednost večja. Ker v času retrogradnega Merkurja ni priporočljivo začenjati ničesar novega, je zdaj še dober trenutek, da si naredimo listek, opomnik in se poženemo v mentalno akcijo, junij pa bomo namenili preverjanju tega, kar na listku piše.

Srečno in imejte lep, uspešen dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -