Ponedeljek, 27. 9. 2021, Trije tedni potovanja v preteklost

Morda vas zanima

- Oglas -

Tako je, z današnjim dnem se začenjajo trije tedni Merkurjevega vzvratnega gibanja skozi znamenje tehtnice in se končajo 18. oktobra, vendar bo Merkur še do 2. novembra, ko bo dosegel točko, s katere se danes premika ritensko, aktiviral tisto, za kar smo mislili, da je že preteklost. Ampak takrat bomo že modrejši, a ne.

Danes bi se veljalo predvsem naravnati na nove, počasnejše energije, s hitenjem ne bomo prišli nikamor. Bodimo pozorni na svoje gibe, roke, dajmo si sekundo več, preden nekaj naredimo, pošljemo, pokličemo, napišemo. In ker je Merkur v tehtnici, se zavedajmo, da je to retrogradno obdobje namenjeno medsebojnim odnosom, ne samo s partnerji, ampak z vsemi, s katerimi vstopamo v kakršne koli odnose. Cilj je doseganje harmonije in usklajevanje.

Luna pada in je danes še v znamenju dvojčka. Zvečer bo oblikovala kvadrat z Neptunom, do takrat pa bo počela tisto, kar zna najbolje – se pogovarjala, iskala informacije, navezovala stike, pisala. Ne dajmo ji preveč dela, saj je njen vladar Merkur, ta pa je retrograden. Manj je več. Zvečer se lahko počutimo zmedene, saj bo glava polna misli, in najboljša trenutna rešitev je spanje.

Tudi jutri nas čaka nekoliko “prazen” dan. Luna bo vse do popoldneva v praznem teku, zatem pa vstopila v občutljivega raka. Ne jemljimo vsega osebno, malo medsebojne distance odnosom ne bo škodovalo, naj si vsakdo med nami vzame nekaj časa zase in za svojo meditacijo. Ne padimo v luknjo, ko se smilimo samim sebi. Vse se bo postavilo na svoje mesto. Ozrimo se na naše osnovne potrebe, na naš ego, vprašajmo se, kaj hočemo. Odgovor nas bo vodil po pravi poti naprej. Sonce je namreč v trigonu s severnim vozlom, kar je naša opora.

Dodajmo še nekaj misli o retrogradnem Merkurju v tehtnici. Z mislimi se bomo vračali v obdobje, ki se je začelo po 7. septembru. Potovanje v preteklost bo torej zajemalo partnerske odnose in dogodke, povezane z njimi. Verjetno se bomo znova slišali, videli z nekom, ki sodi v preteklost, a od nas potrebuje še kakšen pogovor in odgovor. Ponudimo ga, vendar ne pozabimo na razloge, zakaj smo s to osebo prekinili stike. Verjetno bomo z nekom, ki smo ga v tem obdobju zanemarili, znova navezali odnose in vsaj prisluhnili tistemu, kar je pripeljalo do distance. In zna biti, da nam bo glede odločitev, ki smo jih sprejemali, nekdo ponudil še kakšno informacijo, pomoč, osvetlil pot, nas celo preusmeril v iskanje neke boljše rešitve.

Najbolj neprijeten odnos, ki ga bo Merkur doživel na svoji ritenski poti, je seveda kvadrat s Plutonom, ki smo ga že doživeli, in sicer komaj prejšnjo sredo. Spomnim se, kako me je metal iz tira, saj so besede obujale občutke, ki še zdaleč niso bili prijetni, obenem pa smo si lahko z nekaj osveščenosti priznali, da v svoji prizadetosti preprosto pretiravamo in morda kar namerno sprožamo reakcije, da bi videli tuj odziv.

S temi občutki se bomo znova soočili že ta teden. Kvadrat bo natančen v petek. Naj nas ne loči od tistih, ki jih imamo radi. Ne bodimo agresivni, pogovarjajmo se mirno, ponudimo sočutje, razumevanje, če kaj ne razumemo ali se nam zdi, da razumemo narobe, vprašajmo. Ugotovili bomo, da naša razlaga dogodkov sploh ni takšna, kot smo domnevali. Res je dobro, da vprašamo, preden sklepamo, sodimo, obtožujemo. Naj bo to osnova današnjega tedna.

Prijetno počasen in harmoničen dan vam želim!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -