Ponedeljek, 26. 4. 2021, Pred polno Luno v škorpijonu

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Dan začenjamo z Luno v tehtnici, ki raste in je domala že okrogla ter se bo danes popoldan prelevila v Luno v škorpijonu. Do takrat bo Luna oblikovala kvadrat s Plutonom, ki je zmeraj naporna zadeva, saj prinaša na plan ljubosumne, posesivne in destruktivne vzorce obnašanja. V manjši ali večji dozi.

Iz te faze, če se ji ni uspelo užaliti in skregati na smrt, bo Luna prešla v trigon z Jupitrom v vodnarju in hej, menda ne pretiravamo, če rečemo, da bo nenazadnje zadovoljila svoje primarne potrebe, glede česa lahko čestitke naslovimo na zračna znamenja in njihovo diplomacijo.

Med 14.40 pa vse do 18. ure bo Luna v leru, v fazi počitka, nakar se začne prava akcija. Luna v škorpijonu bo najprej oblikovala trigon z Marsom v raku, kar ji bo dalo energijo in občutek, da lahko doseže vse, kar hoče. Dokler se v to domala hipnotično moč, ki izhaja iz nas samih, jutri ne bosta vmešala Uran in Saturn ter se ji nastavila z opozicijo in kvadratom.

Kot prispodoba mi pride na misel risanka Pink Panter in znameniti stavek rožnatega panterja: “Tako mi mlijeka u prahu, kidam nalijevo!” Se opravičujem za hrvaški jezik, saj sem to risanko gledala v nekih drugih geografskih prostorih in ne vem, kako so ta stavek prevedli v slovenščino. Ampak to je občutek, ki ga nosi prihajajoča Luna v škorpijonu. Človek bi se kar umaknil, “kidnil”, dokler ne mine.

***(popravek naj bo viden, saj to ni rekel Pink Panter, temveč Lev Krezumica, ki pa se ga spomnimo samo starejše generacije nekega drugega časa – hvala Ani iz 365coldswim, da je primerno obdobju, o katerem govorimo, osvetlila ta otroški spomin in me popravila).

Tudi če se bomo umaknili in se odločili, da ne bomo aktivni udeleženci polne Lune v škorpijonu, se njenim energijam ne bomo izognili. Opozicija z Uranom prinaša čustveno distanciranost, v kateri smo sposobni dvigniti vse v zrak, prekiniti odnose, spakirati kovčke, se revolucionarno upreti v želji, da bi ohranili ali pa znova pridobili svojo neodvisnost. Tovrsten korak bo seveda oviral Saturn (naši nadrejeni, starejši člani družine, družbene avtoritete) s svojimi hladnokrvnimi pravili, ki govorijo “Ne, ne, kaj pa se greš s svojo revolucijo, moraš premisliti še to in ono, kaj ne vidiš, kakšne obveznosti imaš.”

Sledila bo še Lunina opozicija z Merkurjem in Venero v biku, ko bomo prav iskali toploto, hrepeneli po komunikaciji, lepih besedah in naklonjenosti, a nam čustvena umiritev zaenkrat ne bo dosegljiva. Po prespani noči bo že sredino jutro prineslo mirnejše energije in občutek, da bo še vse dobro!

Tisto, kar nas danes in jutri vznemirja in nam mogoče dela kepo v želodcu, velja vsaj opazovati, saj bomo z budnimi očmi lažje razumeli, na kaj nas hoče opozoriti polna Luna v škorpijonu – Pluton je namreč njen tokratni vladar in ta vladar podzemlja, naše podzavesti, bo prav jutri naredil svoj obrat in postal retrograden. Samo za pol leta, saj 6. oktobra gre že naprej.

Oprostite ironiji, a ti retrogradni Plutoni zahtevajo osveščenega človeka, ki se zaveda svojih obsesij in motenj, čez katere se venomer spotika. Če želite narediti primerjavo in se spomniti, katere obsesije se vam ponavljajo, se spomnite zgolj lanskega leta in obdobja med aprilom in oktobrom (običajen čas Plutonove retrogradnosti oziroma navideznega gibanja nazaj). Po oktobru 2020 je naša zavest doživela prebujenje od nekih iluzij, to prebujenje je prineslo korak naprej in na mestu je, če rečemo, da se k njim ne splača več vračati.

Plutona prej velja uporabiti za osebnostno rast, spoznavanje samega sebe, psihoanalizo, čiščenje vzorcev destruktivnega obnašanja, ki smo jih podedovali, za notranjo preobrazbo torej, ki se pač nikoli ne neha in jo znova in znova nekaj spodbuja.

Vračamo se na teme, od katerih smo se umaknili, zbežali, za katere smo mislili, da so že mimo. Mogoče tudi so in smo jih resnično prerasli in to je odvisno samo od nas. Smo še vedno krhki podložniki? Se bomo vrnili nazaj k obsesijam, ki za nas niso zdrave ali smo se resnično naveličali in utrudili od iger moči, v katerih smo aktivno sodelovali?

Še preden nas zadane, poprimimo za svinčnik in si zapišimo nekaj iztočnic, h katerim se lahko vračamo in nas bodo vodile naprej v bolj avtentično bivanje, ne nazaj v lastno suženjstvo.

Srečno, mirno in potrpežljivo naprej. Naprej!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -