Ponedeljek, 25. 1. 2021, Išči tisto informacijo

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro. Luna v dvojčku je v leru. Pozor, pozor! Luna v leru vse do večera. Komunikacija bo nejasna in zahtevna, informacije nepopolne, mi pa brez prave osredotočenosti. S pojasnili se bomo še bolj zapletali in nič kaj dosti odpletli. Osredotočimo se na le nekaj pomembnih detajlov, morda najraje na enega samega in vanj vložimo umski napor in poskuse razpršene koncentracije. Moralo bi nam uspeti. Z današnjim sekstilom Sonca in Kirona se kakšnemu komunikacijskemu neuspehu navkljub ne predajmo mislim o porazu, notranji krivdi, temveč sami sebe potrepljajmo po ramenih in si dajmo spodbudo, ki jo potrebujemo.

Osama, v katero nas je morda potegnil minuli vikend in skozi katero naj bi se pripravili na dogajanje tega tedna, je vsaj pri meni aktivirala dve področji življenja, obe skriti pred očmi javnosti, saj sodita v domeno osme in dvanajste hiše. Aha, o smrti in koncih in zaključkih govorim in o nepričakovanih obratih, na katere preprosto moramo biti pripravljeni, saj nas – in v to sem prepričana – preusmerjajo tja, kamor naj bi naša polna pozornost tudi šla. Kar se je še včeraj zdelo nemogoče, saj je bilo obdano z avro vsemogočnosti, lojalnosti in večnosti, je lahko danes sesuto v črepinje.

eeRazmišljam tudi o tem, da je napredek, h katerem kliče obdobje vodnarja, v res popolnem nasprotju z energijami bika. Ugotavljam, da so mi energije bika bolj blizu in da je distanciranost, ma že občutek nadrase, ki ga dajejo trenutne avtoritete in njihovi podložniki in smo jih prejšnji teden nazorno videli na delu kot župana Saturna, nekaj, ob čemer se prebujam in osveščam in me počasi daje srh. Ne drži tista pavšalna ugotovitev, da je obdobje vodnarja super kul prostor, cela hipijada, v katerem bomo vsi prosperirali v prizadevanjih za univerzalne humanitarne vrednote in da se velja odpovedati vsemu staremu, saj da nas preteklost samo omejuje. Kaj pa je sploh tisto, kar nas skozi prizmo bika tako omejuje? Narava, obrti, čloPrivoščite si te dni Matrico, kateregakoli od treh delov.

Tej vodnarski dobi se ni mogoče izogniti. Ne prinaša le tehnologije v službo vseh ljudi, to je samo vrh ledene gore, ki ga je najlepše videti, temveč nad naše odnose, nad toplino, ki si jo kot človeška rasa lahko nudimo, lega gost in težak plašč medčloveške hladnosti, ločenosti, uniformiranosti, ki je zapeta v maske, meje, diskriminacijo, kar pa se da zapakirati v izgovore večjega dobrega za človeštvo. Čeprav so mi saturnovske energije znane, saj me zmeraj obkrožajo ljudje, ki imajo močno saturnovsko pot in jo imam tudi sama, se mi dozdeva, da je Saturna njegovo potovanje skozi kozoroga, v katerem se je srečal še s Plutonom, zapeljalo v diktatorsko, avtokratsko vedenje, iz katerega se še ne vidi. Pa bi nam moral predstavljati modrost sprejetosti, tistega Starca ali Starko z Gore. Strukture, ki jih zdaj nudi, so še vedno omejene in premalo odprte, da bi se lahko v njih našel prostor tudi za uranovske tipe ljudi, kot so denimo uporabniki centra Rog v Ljubljani.

Glede na to, da nas že sredi februarja čaka prvi od treh letošnjih kvadratov Saturna in Urana, sem trenutno v tem boju na strani Urana. Želim si, da bi mu uspelo ubraniti vrednote, ki jih povezujemo z bikom ali pa so nastale v obdobju bika. Da bi ubranil naravo in res spremenil naš odnos do nje v zavesti, da je lahko skozi sodelovanje naša najboljša prijateljica, skozi uničevanje pa nemilosten sovražnik. In želim si, da bi Uran ubranil svoja alternativna polja delovanja, saj smo si ji kot družbo trudoma pridobili.

Umirimo danes naš glas, naj bodo misli čim bolj jasne, utišajmo opico, ki nam skače in blebeta v glavi. Če informacija ni jasna, kopljite naprej. Ne iščite filozofije, iščite informacijo.

Srečno!

Prejšnji članekGobova omaka
Naslednji članekCesarski praženec v pečici
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -