Ponedeljek, 22. 11. 2021, Začenja se obdobje strelca

Morda vas zanima

- Oglas -

Teden začenjamo z materinsko Luno v raku, obenem pa je danes Sonce vstopilo v znamenje strelca, ki potrebuje svobodo gibanja in miselnosti, rad raziskuje nove poti, nove filozofije, se ne pusti zasužnjiti, ne mara rutine in strastno zagovarja svoje svobodoljubne ideje. Dom in varnosti, kar mu do srede nudi Luna, so mu mamljivi le toliko, da ve, kam bo zvečer odložil svoj klobuk, če se izrazimo malo pesniško. Ne utesnjujmo ga z zahtevami, saj se mu bodo zdele banalne in se bo nanje požvižgal. Dajmo ga razumeti in ne bodimo užaljeni, ker zamuja na večerjo.

Luna bo vse do poznega popoldneva svobodno potovala po znamenju raka.Ko je Luna v tem čustveno hitro ranljivem znamenju, so naše potrebe usmerjene v dom in družino, saj nam prav ti občutki, da imamo nekoga, ki je ob naši strani in za katerega lahko skrbimo, se ob njega stisnemo, segrejemo, začutimo domačnost, dajejo zadovoljstvo in mir.

Pozno popoldan nas čaka redni, vsakomesečni kvadrat Lune v raku s Kironom v ovnu ter se bomo spomnili na kakšno svojo čustveno prizadetost, pa naj jo je kdo prizadejal nam ali mi nekomu drugemu. Gre za konflikt med občutkom varnosti, ki ga potrebujemo in štrlečo potrebo, ki jo bo izrazil Kiron in zahteval individualno obravnavo. V to dajanje varnosti ni vpleten, a bi rad bil njen sestavni del. Imamo torej opravka z individualno potrebo nekoga, ki je ranjen in prizadet, potisnjen nekoliko ob stran. Besede globoke, razumevajoče tolažbe lahko to zagotovo umirijo. Merkur v škorpijonu si zna vzeti čas in je sposoben poslušanja.

Tudi jutri bo Luna imela večinoma skladno pot in šele zgodnje sredino jutro prinaša opozicijo s Plutonom, ko nas bodo stisnile tiste najbolj psihološko vznemirljive zahteve okolja, preteklosti, ljubosumja, soočenje z manipulacijo ljudi iz naše preteklosti ali avtoritet, s katerimi imamo opravka in imajo na nas vpliv.

Ustvarimo si danes svoj mir, naredimo si toplo gnezdo in ne pričakujmo, da se bodo vsi prilagodili nam. Ni panike, res ne.

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -