Ponedeljek, 21. 6. 2021, Malo trpeča Luna v škorpijonu ter poletni solsticij

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro – teden začenjamo z rastočo Luno v škorpijonu ter vstopom Sonca v znamenje raka in solsticijem, ko je dan najdaljši in noč najkrajša. Ali veste, da je danes tudi Praznik glasbe? Trigon Venere v raku in Neptuna v ribah čudovito podčrta to ustvarjalno, intuitivno energijo, ki povezuje ljudi.

Če se osredotočimo na Luno, ki barva naš čustveni svet, je pred njo kar zahtevno dopoldne, saj bo oblikovala kvadrat s Saturnom v vodnarju in opozicijo z Uranom. To je vsa njena aktivnost v današnjem dnevu in šele jutri po polnoči jo čaka okrepčilo v obliki trigona z Neptunom in Venero ter sekstilom s Plutonom.

Saturn s kvadratom Luni spet podaja vibracije neljubljenosti, jo omejuje z notranjo hladnostjo, da ne more sprejemati ljubezni, ki jo obkroža ali pa so izrazi ljubezni takšni, da ostaja lačna in nezadovoljna. Skozi opozicijo z Uranom lahko stori še kakšno nepremišljeno dejanje in se povsem odtuji, odreže, prekine stike ter se škorpijonsko užaljeno potegne vase.

Glede na to, da bo Luna jutri svojo pot nadaljevala v bolj pozitivnem vzdušju, ji velja dati čas, da nekaj prebavi, preden se lahko spet sprosti in užije lepoto življenja. Njenega današnjega dopoldanskega vzdušja ne gre pritiskati z zahtevami, naj se počuti bolje, saj se trenutno ne more.

Popoldanski trigon Venere v raku in Neptuna v ribah nam bo pomagal pri iskanju notranjega miru in če mu sledimo, ga bomo našli predvsem v glasbi, branju in pisanju ter seveda trenutkih ob vodi, saj ima pomirjevalne učinke.

Kaj pa vstop Sonca v raka? Poudarek je na družini, domu, gnezdu, ki si ga spletamo, občutku domačnosti in obkroženosti z ljudmi, ki so nam dobro znani. Gre za varovanje našega doma, tradicije. Izzivalni aspekti ga čakajo v juliju, bo pa že čez dva dneva oblikoval trigon z Jupitrom v ribah, kar nam daje entuziazem, velikodušnost, energijo in spodbudo za velika dejanja ter bolj samozavestne občutke glede naše notranje rasti, idej, ki nas prežemajo, nenazadnje tudi harmoničnih poslovnih odločitev.

Zaenkrat pa se držite na današnji nekoliko divji dopoldanski vožnji in ne dovolite omejitvam, ki jih srečujemo, da vam vzamejo občutek za lepoto življenja.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -