Ponedeljek, 2. 8. 2021, Resni pogovori na plaži

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro v dan, ko padajoča Luna vstopa v znamenje dvojčka in nas vabi, da uredimo naše komunikacijske cikluse, napišemo, povemo tisto, kar smo se namenili pretekle dneve, pa nam nikakor ne uspe. Okoli nas je tudi stroga energija opozicije Sonca v levu in Saturna v vodnarju, ki nam zbija samozavest, nas omejuje s svojimi pravili, ne prinaša veselja, pozornosti, občudovanja, kar si Sonce želi, temveč obveznosti. Ne moremo se jim izogniti, temveč imamo nalogo, da sprejmemo te omejitve in delujemo znotraj njih.

Luna je dopoldan še v biku, medtem oblikuje kvadrat z Jupitrom, kar nam daje višek energije, celo optimizma in je primeren trenutek, da si zastavimo dan in storimo kakšen korak več, kot smo sprva mislili, da nam bo uspelo. Ob 10.46 pa Luna vstopa v dvojčka, kmalu po opoldnevu se bo znašla v konjunkciji z Lilith v dvojčku, zatem pa še v kvadratu z Marsom v devici.

Kot vidimo, nam popoldan prinaša nekaj resnih izzivov, ki lahkotno, klepetavo, družabno Luno v dvojčku peljejo v besedne konflikte, spore, razdraženost, raztresenost, tudi razsipavanje energije, nerodnost.

Lilith je seveda tista, ki govori resnico in je pri tem ne okrašuje, temveč je neposredna, izzivalna, išče odgovore za vsako ceno in od tega ne odstopa. Kar Luno vodi v naslednji konflikt, in sicer z Marsom. Dvojček in devica, med katerima se dogaja ta kvadrat, sta znamenji, ki jima vlada Merkur, torej imata nekaj skupnega, vendar to izražata na različne načine.

Dvojčka komunikacija zabava, zadovoljen je z zbiranjem informacij in dejstev, s tem nahrani svojo radovednost, medtem pa devica zbira podatke, da jih analizira, predalčka, cepi na prafaktorje, to pa počne tudi z dozo cinizma, ki njenim sogovornikom ni vedno všeč. Gre torej za dva različna načina doživljanja sveta in odzivanja nanj, kjer Mars v devici v komunikacijo vnaša bojevitost, hoče imeti prav in nas s svojim odnosom oddaljuje od čustvenega miru, brska in praska in z izzivanjem ne preneha.

Današnje situacije nas lahko vržejo iz tira, zlasti če smo živeli v nekem lažnem prepričanju, idealizmu, se izogibali odgovorom. Mars nas torej sili v soočanje s problemom, dodatek zgoraj omenjene opozicije Sonca in Saturna pa poudarja, da je čas za resnost.

Verjamem, da bomo znali koristno uporabiti današnje energije in se morda znali v trenutku prevelikih napetosti tudi umakniti od družbe, partnerja, si dali čas, da zadihamo, preden izstrelimo vse naboje, ki se nam ponujajo. Nedelja z mlado Luno v levu bo pomemben dan, ko se bo vsa napetost tega tedna sprostila v močan tok osvoboditve od omejitev, takšnih in drugačnih.

Resno se lotimo nalog, ki nas čakajo in srečno v tem sončnem dnevu!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -