Ponedeljek, 19. 7. 2021, Besede imajo veliko moč

Morda vas zanima

- Oglas -

V nov teden vstopamo z rastočo Luno v škorpijonu, ki bo danes nadaljevala s svojimi intenzivnimi doživljaji. Obenem je dan kvadrata med Merkurjem in Kironom, ki bo v to močno kombinacijo vnesel še pomembne, verjetno tudi nelagodne, čeprav nujne pogovore.

Luna bo dopoldan oblikovala trigon z Neptunom v ribah in te vodne energije ji bodo ugajale, jo zmehčale, nahranile z idealizmom in upanjem, ji omogočile kreativno izražanje.

Proti opoldnevu ji prihaja nasproti prva iritacija dneva – kvadrat z Marsom v levu. Ko trčita dve fiksni, trmasti energiji, med katerimi je ena strastna in posesivna, vendar tudi skrivnostna in zaprta vase, druga pa prav tako strastna, a odprta v svet, iščoč javno pozornost in dokaze pripadnosti, no, ta konflikt interesov je nekaj, kar vsi začutimo. Zna biti, da bodo ob neki akciji, dinamiki, ki zahteva našo pozornost, naša čustva zelo razburkana, konfliktna in tudi jezna. Izbirajmo naše boje, bi lahko rekli, ne dovolimo vsaki provokaciji, da nas sproži kot puščico.

Po tej intenzivnosti sledi sekstil s Plutonom, v katerega se vpleta še en Lunin kvadrat popoldneva, in sicer z Venero v levu. Pluton bo znal jezo, ki je nastala, preusmeriti v bolj konstruktivne, čeprav ravno tako strastne projekte. Luna v škorpijonu s Plutonom, svojim vladarjem, dobro sodeluje. Prinaša razumevanje situacije, ki je nastala in moč, da se umirimo in začutimo, v katero smer se želimo premakniti. Manjša kriza med Luno in Venero pa glede na to, da gre za dve načeloma dobrovoljni nebesni telesi, prinaša razrešljiv konflikt med tem, kaj potrebujemo (strast in globoka čustvovanja, tudi žalovanja) in kaj si želimo (nasmeh, radost srečanja in odkrite izraze ljubezni).

Ne smemo se ustrašiti našega notranjega sveta in njegovih razburkanih voda. Kriza, ki jo doživljamo, ima svoj cilj, končno enačbo, to pa je trigon s Soncem v raku, kar bo zadnji aspekt, ki ga bo Luna v škorpijonu danes oblikovala. Mir in sprejetoat bomo našli tam, kjer se počutimo varno, domače in udobno, med ljudmi, ki nas poznajo, kjer smo lahko takšni, kot smo.

Ob 18.30 bo Luna ubrala pot prostega teka, ko ne sprejema nobenih aspektov več in jo velja pustiti pri miru, torej sebi in drugim dati mir, saj ji bo vsako nadaljnje izzivanje prebudilo ekstremne reakcije, ki ne vodijo nikamor.

Zvečer nas čaka njen vstop v strelca, kar je veliko bolj sproščeno in prilagodljivo znamenje, polno entuziazma, novih ciljev in optimizma. Torej povsem nasprotno znamenju škorpijona, ki se rad oklepa preteklosti in nekoliko uživa v svojem trpljenju, saj ga dela živega.

Vrnimo se še h kvadratu Merkurja v raku in Kirona v ovnu, dveh kardinalnih energij, ki jima je dana moč, da začenjata in končujeta stvari. Merkur v raku oziroma vse naše komunikacije bodo danes občutljive, nabite s čustvi, govorile bodo o našem čustvenem svetu, spodbujene s kvadratom pa pri tem ne bodo tehtale besed in bodo lahko tudi prizadele naše sogovornike, seveda najprej tiste, ki so nam najbližje.

Kljub temu je v nas močna potreba, da spregovorimo in morda nam uspe najti prijatelja, ki mu lahko naslonimo glavo na rame, ki nad bo objel, se z nami spustil v jamo žalosti ter nam sočutno pomagal, da prilezemo ven.

Jutri bo Merkur oblikoval sekstil z Uranom, zato se lahko potolažimo, da bo moč današnje bolečine jutri že šla mimo, saj se bo pojavila neka nova ideja, ki nam bo prižgala iskro v očeh.

Srečno in lep dan!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekStročji fižol v solati
Naslednji članekBučkini polpeti iz pečice
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -