Ponedeljek, 15. 3. 2021, Slovo nervoznih energij

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro!

Z rastočo Luno v ovnu je pred nami čustveno bolj topel dan, saj imamo srečo, da nas bo Lunin aspekt z Jupitrom potegnil iz precej resnega, čeprav stabilno, uravnovešeno resnega razpoloženja včerajšnjega dne, ko smo se kot modri bojevniki soočili z neko rano, jo oskrbeli in šli naprej.

Luna je v sekstilu z Jupitrom v vodnarju ter ob pomoči sekstila s severnim Luninim vozlom v dvojčku sposobna dodatno opogumiti samo sebe, da so odločitve, ki jih aktivno udejanja, namenjene najboljšemu cilju in imajo najboljše namene. Takšno razpoloženje nas bo držalo ves dan, že danes pa velja opozorilo, da velja v torek, torej jutri, počakati s kakršnimkoli delovanjem, in sicer do opoldneva, ko bo Luna vstopila v bika. Ovnovske energije bodo namreč jutri dopoldan v leru in v tej zaletavo brezciljni fazi bi bilo najbolje nadzorovati same sebe.

Merkur, ki v astrologiji predstavlja komunikacijo in načine, kako jo uporabljamo, nekaj pred polnočjo vstopa v znamenje rib. Sedaj je na še zadnjih minutah vodnarja in postaja že nervozen, saj čuti spremembo, vendar ne sme začeti ničesar novega. Dan je zato idealen za zaključevanje.

Na naše misli, načine, kako doživljamo besede, kako se izražamo znova močneje vplivajo čustva, intuicija, domišljija, podzavest s svojimi simboli. Bolj smo zaprti vase, seveda pa obstajajo načini, kako se lahko sami zbezamo iz luknje, v katero pademo. V ribah so to njene pozitivne lastnosti, kot so sposobnosti, da najde radost v glasbi, plesu, skrbi za otroke in živali, opazovanju, introspekciji, sanjanju in čuječnosti v naravi, ob vodi ali v vodi. Trenutek je dober tudi za psihoterapijo, saj smo bolj v stiku s spomini, občutki, ki so se nabirali leta in leta dolgo, pa jih nismo znali ubesediti, tudi žalostjo, ki se lahko zdi, da je žalost vsega sveta. Seveda so lahko podobe, ki se jim prepuščamo, tudi lažne, zato pa potrebujemo vodenje nekoga treznega, pozornega in distanciranega.

Prihodnje 3 tedne bomo večkrat v precepu, ali res govorimo to, kar mislimo. Kaj pa sploh mislimo? Takšna in podobna vprašanja bodo do 4. aprila pogosto na dnevnem redu. Če ne vemo, kaj mislimo, počakajmo do aprila ali pa izkoristimo dneve, ko bo Merkur prejemal podporo ali spodbudo drugih planetov. Ta teden ima v svojem razmišljanju še mir brez posebnih zunanjih vplivov. Črpal bo iz notranje modrosti in prav bi bilo, da to storimo tudi mi.

Glede na to, da še vedno, in sicer vse do konca tedna aktivno plavamo v tem čustvenem ribjem oceanu, v katerem smo se znašli kot vsako leto ob koncu zimskega ciklusa, si velja vzeti čas predvsem zase. Gojiti dobre misli, lepe misli, jih risati, pisati, sprejemati in dajati. Kajti če smo navajeni, da ugotavljamo, kako se nam v življenju dogajajo same slabe stvari, nas morda lahko zanese tudi v tok razmišljanja, da se nam v življenju dogajajo tudi dobre stvari. Vse bolj verjamem, da tovrstne spremembe niso nemogoče. Le lagati si ne smemo.

Govorimo to, kar res mislimo in drugih ne zavajamo z besedami. Zagotovo do nobenega odgovora ne bomo prišli na silo. In ker ima voda sposobnost, da se zbistri, je doseganje jasnosti trenutno naša največja vrednota.

Srečno v novem tednu!

Ko se znajdemo na križišču poti, do katerega nas pripelje življenje, in ne vemo, katero izbrati, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si.

Prejšnji članekPiščančje prsi s porom
Naslednji članekSendvič s steakom
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -