Ponedeljek, 14. 6. 2021, Nagrada za pogum

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro jutro! Luna je skupaj s kvadratom med Soncem in Neptunom kriva, da se je Zvezdni namig včeraj potopil vase in upam, da ste se vi tudi, čemur pa so nedelje tako in tako namenjene. Nisem vas pustila na cedilu in niti jutrišnji natančni kvadrat med Saturnom in Uranom ne bo porušil strukture, ki jo skupaj gradimo. Lahko pa poruši kaj drugega in temu je verjetno tudi namenjen.

Dan začenjamo z rastočo Luno v levu, ponosno, zabavno, trmasto, zahtevno, glasno, dramatično kraljico našega čustvenega sveta, ki se je včeraj ujela v energijski, iskreni klopčič z Marsom, bila grez dlake na jeziku in povedala, česar natančno si želi in kako močno. Mars je seveda v petek po dveh mesecih zamenjal vlak ter prestopil v znamenje leva, kar je Luni dalo polet, pogum in je bila uspešna v svojem govoru, nastopu, prepričevanju.

Danes pozno popoldan bo seveda naletela na svoje fiksne, trmaste sosede, s katerimi je v konfliktu interesov. Uran v biku, s katerim oblikuje kvadrat, bo v svojem uporniškem nasprotovanju zavrnil njene želje, kako lepše sobivati, in bo vrtel muziko preveč na glas ali vztrajno vrtal v steno. Jo skratka iritiral. Saturn, ki bo v opoziciji, ji bo odrekel vstop v dvigalo, saj ne bo pravočasno pritisnil gumba za stop. Nekaj na Luni ga bo motilo, le kako ga ne bi, če pa je Saturn.

Hladen tuš, ki ga bo doživela Luna, res zna ustaviti njena prizadevanja. A glede na to, da bo po srečanju s Saturnom jutri zjutraj sledil sekstil z Merkurjem, popoldan pa sekstil s Soncem, si je za zaupati, da se bomo ne glede na vse majhne bitke, ki jih bijemo, zaradi našega poguma, s katerim premagujemo vrtince življenja, počutili bolje.

V največjo pomoč Luni je razumevanje Kirona, ranjenega Zdravitelja, in odkritost, s katero naslovimo neko težavo in se pogovoru o njej ne izogibamo. Pogovori, pogovori. Merkur je, kot vemo, po petkovi konjunkciji s Soncem znova naklonjen iskreni komunikaciji, nenazadnje jo tudi spodbuja, res pa je tudi, da je še zmeraj pod vplivom kvadrata iz Neptuna.

Nismo si še vsega povedali, vsega slišali, čakamo, da se zadeve povsem zjasnijo. Odskočno desko našim komunikacijam predstavlja že prihodnji teden, ko se bo Merkur premaknil v direktno gibanje. Kanali pa so, kot povedano, odprti že sedaj in resnično jih velja uporabiti za pogovore vseh sort.

Medtem ko smo se opogumili z Lunino zgodbo, namenimo še besedo temu vedno zanimivemu kvadratu retrogradnega Saturna in Urana. Spomnite se, kaj se je dogajalo okoli 17. februarja letos in lahko potegnete vzporednice s sedanjim trenutkom. Tisto, kar je bilo aktualno takrat in je od nas zahtevalo veliko življenjsko spremembo, se znova ponavlja in nas kliče k prilagajanju, ne uporu proti spremembi. Ta kvadrat je kriza zavesti, a v naše dobro. Kdor meni, da ga ne razume najbolje, da mu sedanji trenutek dela težave, lahko postavi svoje vprašanje na naslov alenka@znam.si.

Tudi sama bom podrobno opazovala svoje zgodbe, ki so povezane s februarjem, saj me prav tako silijo v prilagajanje. Kot prilagodljivemu vodnemu znamenju ribe mi to ni tako naporno, me pa učijo tudi vztrajnosti, ki mi ni naravno podarjena. Nakar si rečem: bodi voda, voda zmeraj najde pot. In zaplavam.

Srečno v današnjem dnevu in pogumno ob prelomnih trenutkih, ki napovedujejo neke nove čase.

Ko se znajdeš na križišču poti, je osebni astrološki nasvet kot modra prijateljica, ki te posluša in tudi razume. Piši ji na alenka@znam.si

Prejšnji članekObložena polenta
Naslednji članekBaby piškoti
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -